BEN ASHAARI

Tuesday, June 17, 2008

ROTI AGAIN!!!!

P1070426

Ini lah penangan "roti mama fami" permintaan nya ganasss u, anak buah mat pun suka, jadi mat pun buat lahh, tapi roti yang atas tu untk pakcik2 dia orang.....

Roti Again!!!!

Dan yang ini baru budak2 punya (tapi pakcik dia balun sama..ahakss!!)...apa2 pun terima kasih berjuta2 lemon + limau manis untuk mama fami.....Lain kali ada resipi yang vouge, kongsi lagi yeaa mama...untuk resipi boleh rujuk sini.....

8 comments:

Ummi said...

Fuyoooo mat! Tangan ko ni memang menjadi jek ek..pegang tepung jadi roti, pegang beras jadi nasi, pegang cili jadi sambal, pegang daun jadi sayur, cuma jgan pegang rotan nk balun akak dah le..ya lah, akak ni byk cakap sikit hehe..Uiih memang cantik dan class betul roti mat buat nih! Memang jari-jemari ko gebu la mat! Wakakaka..

Sara said...

aduiii... cukup dgn gmbo rotinye en mat.
lg laa tak b'kobar2 semangat kte nak bl b/maker

Sara said...

ehhh correction...
*lg laa b'kobar2 semangat kte nak bl b/maker

MamaFaMi said...

Aduhai Mat...

Siksa mata dan perutku melihat roti mu yang lawa cenggitu... Dahlah memang perut ni tengah lapar! Kenalah juga daku menguli nampaknya.. Hmm kalau rasmikan breadmaker mama ni, bagus gak ye, tapiii...kalau dah bukak nanti, tak tahu mana nak diletak pulak! Mmm biarlah dulu.. ahakss.. sorry Mat, ma talking to myself actually.... hehehe...

Mat Gebu said...

kak ummi...
Uikk..kak ummi, alah i biasa laaa, tapi kan secara jujur lagi amanah..kalau tak de breadmaker...maleh nak buat, baik belii jekk, sebab BM ni dia "mengurut" doh tu 30 minit tanpa henti dgn konsistennyaa!!!, itu pasal manyakkkk gebuu woooo....

Sara...
Kalau u ada plan nak beli, baik beli, tal rugi tau, nama je breadmaker tapi leh uli mcm2 dalam tu..tak caya dah beli nanti u cuba try...ok!!

MamaFami...
Mama, kalau tak caya kan, mama cuba uli dlm bread maker, mat jamin doh mama, jadi lembut, anjal dan gebu seperti montot babyy!!...bila tgk doh tu aje pun kita dah geramm nak mengerjakannyaa mama!!!!! (macam statement 18 sx ke?)..amponn!!

rinnchan said...

Kita tengok kulit roti pun kita tau...roti tuuu sure gebu-gebu macam "m****t babyyy..keh keh keh.. Rinn tak de BM..ada mixer pun mungkin tak seelok pakai BM kan. Hmmm... **Nak beli..tak beli..nak beli..tak beli..** Macam citer omputih selalu tu cabut kelopak bunga satu...satu...luv me..luv me not..luv me...luv me not.....wakakakaaaa. Tak pun..bila nak wat roti, kita antar tepung kat che mat..tolong uli jer..pas tu pas balik doh kat kita ekkk...kah kah kah !!

Mat Gebu said...

rinnchan...
Tak de masalahh, kalau berjiran, i no hal....anytime, sebab BM tu yg uli...hehehe, tapi kan mcm doh roti ni kalau uli makin lama, dia makinn anjal dan lembut dan gebu!!

hey...ini aku said...

Mat..saya suka baca blog mat ni. Delicious giler. Nak kena rajin masak jugak ni nak lawan mat.