BEN ASHAARI

Saturday, May 24, 2008

PASTA GORENG LAGI!!!

Pasta Goreng

Petang ni goreng pasta je laa, senang, itu pun guna sos yang dah siap dalam tin. Malas betullah sehari dua ni, rasa mood tu down habisss.....nak kena pi minum tonik cap gajah dulu nihh!!!

Bahan-Bahannya :-)
200 g pasta, apa2 jenis, rebus hingga lembut, toskan
1 tin sos spaghetti campbell perisa tomato, basil and garlic
1 biji bawang besar, didadu
3 ulas bawang putih, cincang halus
5 biji cendawan butang segar/dalam tin, dihiris
4 biji cili padi, hiris halus
1 tin tuna dalam tin, toskan
1/2 camca teh serbuk lada hitam
Garam dan gula secukup rasa
2 camca besar minyak zaitun
Sedikit hirisan daun kuchai

Cara membuatnya :-)
  1. Panaskan minyak zaitun dalam kuali, tumis bawang besar hingga layu, masukkan bawang putih dan goreng hingga harum, masukkan sos spaghetti dan juga cendawan. Masak hingga mendidih.
  2. Masukkan ikan tuna, lada hitam dan juga cili padi, gaul rata. Tambah sedikit garam dan gula dan juga pasta tadi, kacau hingga mesra dan masak sekejap. Sesuaikan rasa dan jika ok, boleh diangkat. Taburkan hirisan daun kuchai sebelum dihidangkan.....

1 comment:

Min said...

Mat, kita tengah lapar ni..sedapnye.

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.