BEN ASHAARI

Saturday, March 15, 2008

BUAH TANGAN DARI KAK LINA DAN KAK MON OF BRUNEI!!!

As'laikum semuaa..pagi tadi jam 9.36, hari Sabtu bersamaan 7 Rabiul Awal, mat terima tetamu yang tak asing lagi bagi pencinta dunia masakan dan novel, tak lain tak bukan Celebrity Chef dan juga penulis novel tersohor....Puan Norzailina Nordin @ Kak Lina @ Ho Ah Lin. Sebelum ini beliau pernah juga datang rumah mat. Terima kasih kak lina kerana sudi singgah dan membawa ole2 untuk mat dan juga bonda mat....

Dan dalam masa yang sama, kak lina juga menyampaikan buah tangan kiriman "kak mon of Brunei" yang femes dengan guli2 tuu. Terima kasih daun keladi kak mon....Piring tu cantik amat lahh....

Ini dia guli2 yang femes dari Brunei...cantik kan!!!.....Sayang u nak makan, tengok puas2 dulu...

5 comments:

Nina Suria said...

alahai mat buat malu kakmOn aje, kesian Madam Posto itu. Terimakasih kaknorz bersusah payah hantar utusan salam dari Berunai. Macam tak pecaya guli tu masih utuh begitu, ingat makeup cik kiah tu dah jd makeup cina opera ahak

Ummi said...

Mat, ko jgan makan guli2 tu..ko keraskan n premkan aje..kasi duk diam2 dalam gobok..heheh...kakmOn, kapal selam ke Ktn xda ke...kot2 leh campak ke, golek ke, guli2 tu kat Ummi...hehe..Kaknorz, bila la nak mai Ktn, nak serbu jugak kaknorz nih! :D

(*psstt..Mat, untung ko ramai Ratu Dapur ingat, jaga molek2 barang2 tu ek..sonok kan bila terima hadiah yang x disangka dari orang yang x disangka jugak!)

norza said...

Mat,
Tq juga kerana sudi membekalkan kek kukus yg sedap & harum tu. Akak terharu, bonda Mat sanggup tunggu & tak ikut ayahanda Mat pergi khenduri..

Sama2, kAkmOn. Balik aje dari Brunei ari tu, saya bungkus dlm plastik & letak dlm fridge. Bila nak pergi baru keluarkan. Tentu Mat termimpi2 guli yg menawan tuu. Ahaks.

Mat Gebu said...

kak mon...
Bestlah guli2 tuu..baru makan 1/2 biji..heheh, terima kasih byk2 yeaaa...

kak ummi..
hajat hati mmg nak frame (gambar dia)..hehehe

kak lina...
sama2..apa lah sgt nak dibandingkan kesudian kak lina singgah rumah mat...dah lah tu bagi lagi buku2 best tu...terima kasih byk2 yeaa..

echah_syed said...

woww..guli2 tu hg jgn mkn dulu sbb jauh dtgnyerr mat nek flyte lagi :p

lorr mesti norz pun ralat tak dpt mkn soto hang.. :(

takpa hang jgn sedeh..bkn rezeki laa tu :)

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.