BEN ASHAARI

Friday, December 12, 2014

DARI DUNIA MAYA KE ALAM NYATA....

Khamis semalam (11.12.2014), Ben Ashaari berkunjung ke rumah che mat. Masih ada yang tertanya2 macam mana boleh kenal ben?. Senang cerita, ini semua kerja Allah swt...bukan tak sudi nak jawab, tapi dah penat dan letih. Ada entri pasal ni samada di DTS dan BA, anda boleh google yea. Dulu datang berdua, kemudian bertiga dan sekarang berempat. Makin besar Zahra, baik dan tak banyak karenah. Muka comel, senyum agak mahal, ketat macam dady dia juga...Tapi opkos lah Zahra nya ketat lebih kiut. Masa Ben sekeluarga datang semalam, che mat keseorangan, sebab bonda dan lain2 ke LBJ, ada saudara kami meninggal dunia (al-fatihah). Tapi takpe, janji che mat ada..in sha Allah semua beres..... 

Qhaliff makin besar bijak dan kacak. Pipi menten gebu aje. Perubahan agak ketara, nampak lebih bertanggungjawab dan berdikari. Pandai menyesuaikan diri. Satu yang che mat suka, pembawakan diri Qhaliff, baik dan 'behave' sangat, part ni memang salute pada Ben. Bukan mudah mendidik anak2. Mungkin ada yang beranggapan, che mat terlalu awal memberi pujian. Namun begitu, tingkah laku anak2 bermula dari peringkat awal cara didikan yang diberi..setuju kan. Tu pasal che mat respek kat Ben...Nak2 dengan Zahra lagi dan akan datang dengan yang baru lagi.....err...anak leer, bukan bini baru!...haha....sorry Zila...

Terima kasih juga atas tanda ingatan dari Ben, bukan import dari Paris, tapi memang dia pi beli di Paris sedikit masa dulu...yang tu pun anda boleh google kalau nak tau cerita kenapa Ben Ashaari ke Paris. Semata2 datang ke Sedenak untuk kasi benda ni 'by hand' pada che mat?.. Huhu, terharu dengan masa dan tenaga yang diluangkan...Bila che mat menulis entri untuk seseorang, bukan tujuan mencuri 'kepopulariti' mereka. Tetapi sekadar menceritakan jika kita bersahabat kerana Allah swt, in sha Allah dari dunia maya ke alam nyata dan mudah2an hingga ke syurga...aminnn.....Terima kasih sekali lagi...

Adnan Ibrahim @ Che Mat Gebu



11 comments:

Etuza Etuza said...

As'salam terbaik..

Etuza Etuza said...

As'salam terbaik..

Eny Abdullah said...

Salam cik mat.
Nanti kami nak ke sana gakkk... hehehe

Ben Ashaari said...

Terima kasih mat atas layanan tak berbelah bagi..

Saya sbrnya yg curi populariti mat.. Terbaik !! Satu satunya blogger top yg percaya yg saya akan berada di.atas satu hari nanti !!!

KyLe RiL said...

Xsaba nak jupe che mat hehehe...thn depan ea

Joanna Yunus said...

Saya pun ada di LBJ mlm khamis sbb ada kematian. . Tapi saya mmg mibat resepi dan masakan mat gebu

CintaHati Lina said...

Perkenalan yg bukan sekejap...Alhamdulillah..meraoat kn ukhwah... tabik pada blogger hebat ni...

Mama Wardina said...

Dari dulu sampai sekarang encik ben memang rapat bebenor dengan cik mat :)
comel topi tuh.

aima said...

en mat dan en ben yg baik...moga hubungan berkekalan demi silaturahim yang indah...

Aku Penghibur said...

wahh bilalah dapat jumpa che mat

Anis Remli said...

...persahabatan, nilainya terlalu besar. Manisnya apabila saling melengkapi dan menghargai. Alhamdulillah.

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.