BEN ASHAARI

Sunday, March 9, 2014

BILA JIRAN AKU 'PEMBUNUH BERSIRI"...

Satu suara jeritan aku dengan disenja itu, dan bila aku lihat, ternampak 2 mayat bergelimpangan dengan kesan tikaman di dada, perut dan leher masing2 dikelar..Dalam masa sama aku nampak kelibat seorang lelaki berlari keluar ikut pintu belakang rumah....aku kaget dan terus membuat panggilan kecemasan di balai polis berdekatan. Lepas siasatan dibuat, polis percaya ini perbuatan sama beberapa bulan lepas, sebab bahagian2 mangsa yang cedera sama, iaitu, tikaman di perut, di dada dan liher dikelar.....dasyatnya, dan mengerikan...

Semasa anggota polis melakukan pencarian bahan2 bukti dengan tak sengajanya mereka menjumpai business card. Bila aku lihat........aku tergaman, terkejut dan macam tak percaya sangat. Beberapa kali aku gosok2 mata. Mustahil sangat, orang yang aku kenal begitu baik, begitu berbudi bahasa dan berakhlak tinggi rupanya pembunuh kejam....astagfirullah.....

Dan tak pasal2, aku sebagai jiran dan sahabat dia, turut sama disoal siasat polis...haishh..dah lah aku selsema, sakit tekak dan suara macam itik, payah sangat nak jawab bila kena soal dek polis. Megikut cerita polis, jiran aku tu bijak mengaburkan identitinya dan sering terlepas bila diburu.. Aku jadi lebih bingung....jantung berdebar bila diberitahu berkemungkinan aku akan jadi mangsa seterusnya...terkejut gilaaa, terus aku bangun dan kata "tidakkkk!!".......tengok2 jam 3 pagi...Grrr....aku mimpi buruk rupanya, tapi sebab nak yakinkan diri yang aku tengah mimpi aku google kat internet, rata2 laman web surat khabar tulis pasal kes pembunuhan kejam ini dan polis sedang mencari lelaki seperti gambar di atas...Baru aku percaya dan rasa sedih sangat2... Dalam masa aku rasa bingung tu tiba2  ada orang wassap, bila aku tengok....BEN ASHAARI...aku risau dah ni....Ntah macam mana masa nak balas wassap dia HP aku terjatuh dan aku tersedar....tengok jam, baru 2+ pagi....Haishh aku bermimpi lagi rupanya..Maksudnya yang aku sedar jam 3 pagi tu bukan betul, tapi dalam mimpi......astagfirullahhh.....Moga Allah swt menjauhi pekara2 yang tidak diingini.....

5 comments:

Ieta Mat Saad said...

Tido basuh kaki dak tuan...? Ben tu baik tu...

Ieta Mat Saad said...

He2...

Butterflies said...

sengal betul.. ceittt... ingat tadi betul2x... haishhh... suspen jer bace... dah mcm drama bersiri lah pulak... @_@

Akmall Razlan said...

meeeennyyaaammppaaahhh saaanngggaatt!!! hahahah... eii..ingatkan benar tadi...

BLADE H said...

baca doa n doa2 berkaitan sblm tidur..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.