BEN ASHAARI

Saturday, February 16, 2013

TIFFINBIRU DAN BEN ASHAARI 3 TAHUN LEPAS...



Assalammualaikum, salam semua. Sebenarnya cm tatau apa nak tulis untuk entri blog malam ini, sebab tak masak sangat dan cm mula merayau ke entri2 yang lepas. Terjumpa satu entri yang boleh dianggap bersejarah bagi cm dan blog DTS. Dan kisahnya bermula..... Pada 16 hb Februari 2010, secara tak sengaja cm google dan terjumpa blog Ben Ashaari. Entah kenapa boleh tersinggah dan membaca tulisan beliau. Sebab entri yang cm baca tu macam bess, maka cm tinggalkan satu komen di entri tersebut. Lepas tu cm belah je lah. Lagi pun siapa BA tu?, kenal pun tak, nak kata blogger masak2....jauh sekali...Tetapi...

Sudah ditakdirkan Allah swt, blog DTS dan BA akhirnya berkerjasama hingga ke hari ini. Lepas cm kenal BA, minda cm mula terbuka sikit terutama pasal blog2 ni semua. Maklumlah blogger masak2 ni bukan apa sangat, sekadar letak gambar, tulis resipi dan tinggalkan macam tu saja. Tak kesah pasal traffic dan sebagainya. Masa zaman cm dulu (2007) blog pun tak macam sekarang, macam2 benda dah ada. Bermula dari dunia blog hinggalah BA datang mencemar duli ke pondok cm dan bertemu di alam nyata.. Eh! dah macam cerita purba kala pulak...hehe, masa tu cm kenal Ben dan isteri beliau, Azila...

Jika anda ikuti perkembangan blog Ben Ashaari, dia blogger yang punya pelbagai idea dan salah satunya pertukaraan feed URL, macam anda nampak seperti di atas, itu semua idea beliau. Kebetulan tarikh cm tulis entri ini sama dengan tarikh pertama kali cm komen di entri beliau. Anda boleh baca di sini. Dari takde apa2, elok jugalah cm jadikannya entri sebagai tanda kerjasama kami dan juga kenangan kalau cm tiada nanti. Moga anda semua lebih faham dan tidak timbul syak wasangka, seperti soalan2 'aneh' yang pernah cm terima dulu. Sesungguhnya persahabatan kerana Allah swt itu lebih mulia dan terasa nikmatnya...Terima kasih juga pada semua yang banyak menyokong blog DTS hingga boleh bertahan sehingga hari ini......Syukur Alhamdulillah..


3 comments:

mama maman aka yana said...

sudah tersurat cm akan kenal ben.... :-)

blog cm lak sy kenal dr blog ben :-)

Mat Gebu said...

@ mama - hikmah menjadi jiran sepagar.....

Sharinginfoz said...

Cepat je masa berlalu

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.