BEN ASHAARI

Monday, July 25, 2011

MASAKAN PENGERAT KASIH SAYANG....

(Gambar Ehsan Google)

Masakan pengerat kasih sayang. Kalau tanya pada semua, sapa masak paling sedap..sudah pasti jawapannya, ibu kita, pengerat kasih sayang. Mana2 bangsa didunia ini sering menghubungkaitkan masakan dengan perasaan kasih, sayang dan cinta. Kalau tidak takkan kaum peranakan baba nyonya dulu kalau sering berkata, cooking with your heart and soul...bayangkan kesungguhan mereka menyediakan makanan untuk keluarga. Masakan juga dapat merapatkan hubungan sesama kita. Mengimbau kenangan silam .Baru2 ni mat terima satu mesej yang telah di inbox pada acc FB mat, masa mat bukak dan baca tu..tiba2..............

Tersentuh perasaan..rasa macam tatau nak kata apa..hmm, yelah pada mereka2 mungkin tak de apa, tapi pada mat ini sesuatu yang mat rasa dihargai sangat, serius mat cakap, mesej ini lebih bermakna dari mat join contest Digi yang lepas tu...huhu, pada Puan Fauziah Abdul Halim (sila klik gambar untuk tau apa kesahnya) terima kasih dan mat doakan agar hubungan kekeluargaan anda bertambah erat tanpa ada sebarang selisih faham yang serius...Terima kasih juga kerana sudi mencuba resipi2 di DTS yang tak seberapa ni. Kalau nak banding dengan blog2 masakan lain, mat rasa blog mat ni paling cikai sekali...tapi tujuan mat memang nak share resipi dengan anda semua, sambil kita bertukar2 idea, mat tak pernah harap lebih, asal anda ingat DTS - MAT GEBU pun sudah memadai...hmm. Ok tu saja untuk kali ni, salam sayang semuaaa....

7 comments:

Iffah Afeefah said...

tula makanan jgn dbuat main

jd darah dgg

tu lembut hati die

Mas said...

mas pun rasa tersentuh hati dan sebak membacanya...
alhamdudillah......

mas pun setuju yang makanan punya satu aura hebattt.....
pengikat kasih sayang.....

azila said...

Alhamdulillah..benda2 yang boleh menambahkan pahala dan ker arah positif mcm nilah kt mahu bila berblog, bukan asyik dok sibuk cari salah org dan berhasad dengki kan en mat..tahniah..jasamu ku kenang..heheh

Rozita said...

air tangan tu yg penting kan CMG? tanda kasih sayang... lagi bagus kalau disertai dengan bismillah dan selawat..

Sunah Sakura said...

alhamdulillah... sedikit perkara yang kita buat, memberi impak besar kepada jiwa2 yang lain... :)

NormaLiza Mah said...

Hai...
Tgk entry n klik2... sama2 jana tabung...
Singgah seketika di laman saya dan klik2...
Moga berjaya dgn nffng...
Salam perkenalan.

Asmin Azusa said...

tersentuh hati ni dengar citer itu...