BEN ASHAARI

Tuesday, April 20, 2010

AWARD AND TAG FROM "CITARASA RINDUAN".

Sebelum tu mat nak ucapkan terima kasih tak terhingga pada "Puan Siti Rahayu" atas kesudian memanjang kan award ni pada mat, Ohhh!! lihat lah doniaa!!!!...Teringat tau dulu2kan, award 1st yang mat dapat dari "Datin Jun"...lepas tu musim award bertambah meriah bila kita memanjangkan antara satu sama lain....Sekarang ni nampaknya musim award telah kembali....meriah nihhh. Tapi sebagai penerima, perlu ada syarat2 yang perlu dilunasi, kira macam TAG lah nihh...pstt sebelum ni mat pernah dapat TAG suruh tayang apa ada dalam peti sejuk....haru kann, tapi demi geng2 blog, apa lah sangat, bukan apa, takut niat murni di salah anggap dan ada yang bergossip belakang kita..yg tu memang tak bess untuk didenagr...Ok tanpa berlengah lagi kita lihat apa soalan2 maut yang harus ku laksanakan...jeng...jeng..jenggg....

:-) COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD....
Hahaha, dah buat tu, tapi sikit jee lah, takut laaa....segann...seramm

:-) BERI TAU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI....
Tak lain tak bukan "Puan Siti Rahayu" dari blog "Citarasa Rinduan"...klik sini...

:-) TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE-KHAMSAH? (A BIT MUSHKIL LAA, AND KENA JAWAB 10 SOALAN DAN SETIAP 1, DENGAN 5 JAWAPAN...WOWWW!!!!!)....

1 - FIVE NAME THAT PEOPLE CALL YOU....
  • Mat Gebu tu memang nama wajib diblog dan alam cyber.
  • Pak Usu/Pak Ucu (i don like this "gelaran actually---> UCU..erkkk!!!)
  • Adnan tu nama betul, so sepupu semua dok panggey "Denan"...very jawa kan..
  • "Nan" tu antara ter femes dalam pemanggilan harian dirumah.
  • Roti Nan, yang ni kan ada sorang jee anak buah dok gelar aku...budak2 nihh mmg nak kena!!!
2 - FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE....
  • 8 hb January--> Hari lahir patik sendiri.
  • 9 hb Januari ---> Hari lahir abang mat yg no 2
  • 11 hb Januari ---> Hari lahir anak "dara" ku yang paling "anggun"...anak sedara lahh..
  • 21 hb Januari---> Hari lahir bonda tercinta.
  • 29 hb Julai 2007 ---> Tarikh mat buat blog yang dulu dengan N3 pertama.
3 - FIVE THING YOU DONE YESTERDAY....
  • Masak
  • Masak
  • Masak
  • Masak
  • Masak.....hahaha...uikk ada yang muntah nampak...yang loya pun ada...hahaha
4 - FIVE WAYS TO BE HAPPY....
  • Buat orang lain gembira.
  • Dapat teko antik yang dah laaa ku idam.
  • Dan dapat teko lagi...
  • Kalau tengok anak2 buah suka makan apa yang kita masak...
  • Bila orang memberi pujian secara ikhlas dan tidak "plastik".
5 - FIVE FAVOURITE MOVIES...
  • Alamak..yang ni tak de idea nak tulis, sebab mat bukan kaki wayang, cuma tengok apa yang tertera kat TV jee..jadi skip yeaa yang ni...sorryy!!!
6 - FIVE FAVOURITE HOBBIES....
  • Memasak
  • Kolek Antik
  • Blogging
  • Mentelaah benda yang bersangkut paut dengan sejarah sesuatu budaya
  • Dan....dan....dan....banyak lagi lahhh!!!
7 - FIVE FAVOURITE PEOPLE....
  • Bonda
  • Ayahanda
  • Kekanda
  • Anakanda2
  • Teman yang nyata mau pun di alam maya...
8 - FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION....
  • Tempat bercuaca dingin
  • Kawasan yang bersejarah (Melaka)
  • Perkampungan nelayan
  • Pantai (actually tak sangat..cuma suka kutip kulit siput)
  • Tuuu jee kot, tak bley nak fikir lahhh....
9 - FIVE REASON YOU ANSWER THE SERVEY....
  • Sebab dah kena TAG....hahahaha
  • Terasa dihargai...dan ada orang ingat kat kita
  • Saja untuk memeriah kan majlis
  • Boleh "tembak" kat sesapa yang kita suka pas ni...hahahaha
  • Ada banyak lagi sebab, jadi yang no 5 ni rahsia lah yeaa...
10 - FIVE PERSON TO TAG....YESS I LIKE THIS PART....SIAP2 LEER KORANG....

7 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam...

abg mat...terima ksih sebab memanjangkan lagi award nie...nak gak tag si ben tu,..takut dia tak larat nak amik..maklumlah skrg dh ke USA...

amboi2.........
bestnya dapat kenal lebih dekat lagi ttg abg mat...i like..agak2 lah kalau tak berblog..sure, kita tak jumpa....KAN?

Mat Gebu said...

salam puan siti...
Takpe2..saya dah TAG..alahh Ben tu kan jenis "pantang" ada masa terluang..bila2 dia senang, sah2 dia buat tuu....mudah-mudahan yeaa..

Lelord said...

nak g melaka ekkk meh singgah

hana said...

maceh mat ko sudi mengetag aku n award tuh! nanti aku suh darwish tulun karangkan utk aku! hihihi..... nanti biler senang aku buat wokey! maceh macehh... pstttt apa kebende yg bior rahsia tuh yer????!

Ummi said...

Mat, haru dah ko nih, taip "musiam" la pulakss (*tergelak bosauu akak baca), ko terlupa nak taip orang kesayangan sorang lgk tau, iaitu "adinda" yg siam la kot...hehee...Mat, terima kasih kerana memanjangkan award tu kat akak dan ko bakal menyesakkan otak akak nak jwb tag tuh..huhuuu..tgk la subuh kang akak buat...wakakaa

MamaFaMi said...

Salaam Mat...

Rasanya names that people call you.. tu ada lebih dari 5 kan Mat. Hihihi... tak apalah, biarlah rahsia.

Important dates Mat, 90% Januari. Senang cerita kan. Kalau nak sambut, sambut sekali harung je! Jimat kos! Ahaks...

Mat Gebu said...

salam lelord...
Hehehe, insya allahh, tatau bila...

salam hana...
sama2...dah biarlah rahsiaaa...hahaha

salam kak ummi...
Hahaha, tu lah, tadi saya bacan balik, mmg kelako kann, musiam..ahaks, sabau je aku.

salam mama...
Betul tu maa, lebih dari 5..mat gebu, mat teko, mat bunga (i don like thissss), mat derhaka (erkk...tobatt!!) dan......apa lagi ek?..