PULUT KUNING SIMBOL USIA KU 42 TAHUN - Dapur Tanpa Sempadan...

Monday, January 8, 2018

PULUT KUNING SIMBOL USIA KU 42 TAHUN

rsz_pkmg1
Assalammualaikum, salam Isnin semua. Sujud syukur hari ini che mat selamat mencecah usia ke 42 tahun. Alhamdulillah sudah 42 tahun Allah beri pinjam usia dan segala nikmatnya. Usia ibarat emas, semakin lama semakin berharga. Sempena usia yang ke 42 tahun, hari ni che mat melangsungkan tradisi orang2 Melayu kita, dengan hidangan pulut kuning dan rendang daging. Kebetulan mak che mat berpuasa hari ni, dapat lah dia makan waktu berbuka nanti. Rasanya resipi pulut kuning dan rendang pernah che mat kongsikan di blog, jadi tak perlu tulis lagi lah yea. 

Dalam kesempatan ini ingin juga che mat ucapkan terima kasih tak terhingga kepada teman2 FB yang memberi ucapan, teman2 blogger terutama geng masak2, group wassap (Kak Ummi Kuantan, Mama Fami dan Kak Jun) dan juga teman2 blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari. Tak lupa pada Ben Ashaari sendiri, terima kasih dengan entri yang sungguh bermakna tu yea. Dalam masa sama che mat juga ingin mengucapkan selamat hari lahir pada Yana Azfar dan En. Ishak Ismail.....Selamat hari lahir, moga dipanjangkan usia dan sentiasa dirahmati Allah swt...aminn....

7 comments:

notie said...

Selamat Ulang tahun Cik Mat. Semuga Allah rahmati dan berkati perjalanan kehidupan che Mat. Semuga Allah sentiasa melindungi che Mat sekeluarga. Di permudahkan segala urusan dan dikurniakan kesihatan yang baik. Amiin

Juls Julie80 said...

selamat ulangtahun CMG..semoga sihat selalu..sihat walafiat dan bahagia dunia akhirat..amin2.


ehhhhh

jap..



dah 42 ker..???

rasa cam baru jer thn lepas CMG 40 thn... :p

eheheh

ape2pun tu cuma angka jer kan...yg penting, jiwa kita muda dan happy selalu..hihi

Hasrul Hassan said...

Alhamdulillah ... Tahniah che mat .. udah besar panjang dah .. ekekeke. Moga dimurahkan rezeki, dan panjang umur. Mudah-mudahan kekal menjadi anak soleh terbaik, dan terus kongsi resepi untuk rujukan ramaiiii orang.

Azura Aziz said...

Selamat Hari Lahir utk CM ;)

zalinayaacob said...

selamat hari jadi chef matgebu. sedap nampak pulut tu. rajin potong daun pisang tu. hehhee. semoga sentiasa dalam rahmah ALLAH dan mjadi hamba ALLAH yang lebih baik. and tq so much sb post resepi yg sedap banget. fly high

Normala Saad said...

Selamat Hari Jadi Che Mat.

Noriza Abdul Rahman said...

Selamat Ulang tahun yang ke-42 Che Mat

Peringatan

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.