BEN ASHAARI

Thursday, February 4, 2016

RAHSIA JUS ANNONA KINI TERUNGKAI

Salam semua, apa khabar anda hari ni...ehh, ada yang sakit2 sendi juga yea. Bila usia bertambah 'matang', tubuh badan lebih mudah dijangkiti penyakit, dan biasanya penyakit2 orang 'matang' ni seperti lenguh2 sendi, sakit lutut. sakit pinggang dan bagi kaum wanita pula, masalah senggugut, migrain antara yang paling kerap dihadapi, yang ni masa usia muda pun mereka dah merasainya. Che mat sendiri ada masa mengalami sakit-sakit dibahagian sendi seperti siku dan pergelangan tangan, maklumlah memasak di dapur, kena sental periuk, kuali dan sebagainya.

Bila dah sakit, sapa boleh tahan, nak tak nak pergi jugalah mengadap doktor di klinik atau hospital. Seperti biasa, bila dah ke situ, mesti dapat pelbagai jenis ubat, bewarna-warni pulak tu, Antara yang wajib doktor beri ialah pil tahan sakit atau pain killer. Balik rumah kita pun makan, lepas beberapa waktu, terus rasa lega, esok - esok sakit, telan lagi pain killer. Tapikan masalah juga kalau asyik bergantung pada ubat tahan sakit. Jika diambil kerap ia akan mendatangkan kemudaratan pada kesihatan tubuh badan terutama buah pinggang...Dah sakit lain pulak yang datang..

Pernah dengar pasal khasiat buah durian belanda? Bagi yang tak berapa nak cam rupa durian belanda, boleh rujuk gambar di atas tu. Durian belanda nama saja durian, tapi durinya lembut. Dulu durian belanda bukan buah yang begitu diberi perhatin. Bersepah pokok durian belanda di kampung-kampung, buah dia pun dibiarkan macam tu saja, tak sapa kesah. Sebenarnya durian belanda punya khasiat yang amat berguna untuk kesihatan manusia. Selalu yang diwar-warkan, durian belanda dapat merawat kanser. Yang sebetulnya bukan itu saja...ada lagi...

Tahukah anda selain merawat kanser, durian belanda juga punya keunikan yang tersendiri. Dari hasil penyelidikan Dr Roslida Abdul Hamid seorang pensyarah di UPM. Beliau mendapati, durian belanda boleh bertindak sebagai ubat penahan sakit semulajadi atau natural pain-killer. Dan ini satu berita gembira untuk mereka yang ada penyakit2 lazim seperti sakit sendi, sakit pinggang, senggugut dan migrain yang kerap mengambil pil tahan sakit. Maksudnya kalau dah natural pain-killer tu, in sha Allah, ambil kerap pun tak mendatangkan masalah kesihatan, tak ada kesan-kesan sampingan yang merbahaya seperti merosakkan buah pinggang dan sebagainya.

Mesti lepas anda baca ni, ada yang terus nak beli durian belanda, yea dak? Tapi bila masa kita mencari nak beli, tu jam lah durian belanda takde, habis stok dan sebagainya. Bagi mereka yang bekerja lagilah, memang tak sempat nak mencari. Tapi kini ada cara mudah yang lebih menjimatkan masa. Yang penting anda boleh dapatkan segala khasiat durian belanda dalam minuman kesihatan JUS ANNONA. Selain lebih praktikal, rasa dia sedap (che mat dah rasa, memng sedap!) dan boleh dibawa ke mana-mana.

Didatangkan dalam 2 jenis, satu dalam bentuk sachet sedia minum dan satu lagi dalam botol cantik, macam dalam gambar atas tu. Pengambilannya mudah, untuk sachet - sehari 1 sachet sebelum makan pagi atau malam. Untuk botol  pula, 1 - 2 sudu besar, 2 kali sehari sebelum makan pagi dan malam. Sebagai pengguna muslim anda tak perlu risau, ianya ada sijil Halal dari JAKIM, diluluskan oleh KKM ( Kementerian Kesihatan Malaysia) dan dikilangkan di kilang berstatus GMP ( Good Manufacturing Practices ). Walau bagaimana pun, cepat atau lambat keberkesananya bergantung pada individu dan daya ketahanan tubuh masing2...Doa jangan lupa yea masa makan tu, dengan izin Allah, tiada yang mustahil.

Nak tau lebih lanjut pasal JUS ANNONA? Anda boleh ke laman web JUS ANNONA di sini dan di sini. Atau ANNONA CARELINE - 016 4497 181. Memetik kata2 orang bijak pandai, kesihatan adalah harta paling berharga dalam hidup kita... Yang baik semuanya dari Allah swt dan yang buruk datangnya dari kita sendiri....Moga ia bermanfaat untuk kita semua...

5 comments:

syima yusuf said...

wahhh banyak ya khasiatnya. mudah di minum dan boleh dimana-mana

Lisa Nurulain said...

Tau takpa.. Time nak cari durian belanda.. Time tu la tkde. Sini memang susah nak dapat ..

Nina Mirza said...

Nina pun baru tau kebaikkan Jus Annona ni... terbaik!

Fatimah Azzahra Ismail said...

Wah macam best je jus tu..durian belanda memang sedap..masa kecik2 petik je pokok depan rumah..

Saidila Abdul Rahman said...

nampak sedap pulak jus nihhh

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.