BEN ASHAARI

Thursday, June 11, 2015

SET HIDANGAN 'ROSES', TERBARU DARI CORELLE

(set hidangan corelle 'Rosabelle)
Assalammualaikum, anda dah siap masak ke?...Kadang-kadang bila kita memasak untuk keluarga atau pun ketika hendak menjamu tetamu, selain makanan yang sedap, cara menghidang juga perlu dititik beratkan. Biar nampak kemas, elok dan tertip. Hal-hal seperti ini selalunya melibatkan penggunaan set kelengkapan hidangan atau senang cerita set pinggan mangkuk. Kalau dapat nak yang cantik, menarik, tahan dan lasak. Jika anda nak sesuatu yang tahan lama dan kekal cantik sentiasa, apa kata dapatkan set hidangan corelle..

(corningware corak 'Rosabelle')
Cantik ke?...Bess ke set2 corelle ni?...Baru-baru ni che mat berpeluang menggunakan set hidangan corelle dan caserol corningware. Corelle ialah set pinggan mangkuk dan corningware pula kelengkapan memasak yang selamat digunakan atas api dapur, selain oven dan ketuhar gelombang mickro. Dibawakan oleh World Kitchen (laman web di sini) yang telah bertapak sejak 45 tahun dahulu. World Kitchen telah membawa masuk lebih 140 corak corelle ke Malaysia yang menepati citarasa pengguna-pengguna di Asia.


Pada 10 Jun, 2015, corelle telah melancarkan corak terbaru set hidangan siri 'Rosabelle. Dengan corak kuntuman mawar. 'Rosabelle' dalam bahasa Perancis yang membawa maksud 'bunga ros yang cantik'. Keindahannya berinspirasikan zaman era Victoria yang begitu klasik dengan sentuhan gaya modern. Bila anda gunakan untuk menghidang, yang biasa-biasa juga akan kelihatan mewah, macam dalam gambar hidangan kat atas tu, cantikkan..yelah dah nama pun set corelle Rosabelle. Kenapa harus corelle menjadi pilihan anda, apa keistimewaannya?...Meh che mat kongsikan.

Antara ciri-citi keistimewaan corelle yang anda patut tahu...
  • Diperbuat dari vitrelle, sejenis bahan yang merangkumi tiga lapisan kaca laminasi yang menjamin ketahan setiap barangan corelle.
  • Tidak poros, ini membuatkan produk corelle tidak menyerap kotoran dan bau. Lebih mudah untuk dibersihkan.
  • Selamat digunakan dalam ketuhar gelombang mikro, oven, tahan hentakan, ringan dan mudah dicuci.
  • Ringan dan menjimatkan ruang menyimpan. Corak kekal cantik dan bergaya, paling penting ia selamat digunakan (selebihnya, anda boleh lihat video di bawah ini ).




Amacam, tak teringin ke nak beli untuk Hari Raya yang bakal tiba nanti. In sha Allah berbaloi dengan wang anda, tahan lama dan amat cantik dihidangkan atas meja makan. Psst..belilah dan hadiahkan pada isteri atau ibu anda, pasti ia jadi satu kenangan abadi. Bagi yang berminat boleh dapatkannya di AEON, JUSCO dan sebagainya. Untuk sebarang tips, promosi, pertanyaan dan produk terbaru, anda boleh like dan follow FB World Kitchen di sini.... Corelle, kenangan abadi hingga akhir hayat.....

5 comments:

saye niza said...

cantik!!

aziekz said...

Aduss..cantik corak ni..;)

Jom singgah http://nesaprima.blogspot.com

AyuArjuna BiGoshh said...

menarik :)

Jin Kazama said...

Ramadan Quotes
Ramadan 2015 Quotes
Ramadan quote
Ramadan wishes Quotes
Ramadan wishes
Ramadan 2015 wishes
Ramadan wishes Quotes
Ramadan Quotes in English
Ramadan mubarak Quotes
Ramadan kareem Quotes
Ramadan Quotes from quran
Happy Ramadan Quotes
Ramadan kareem wishes
Happy Ramadan wishes
Ramadan wishes images
Ramadan mubarak wishes
Ramadan wishes in arabic
Eid Mubarak Messages
Eid Mubarak message
Happy Eid Mubarak Messages
Eid Messages in urdu
Happy Eid Messages
Eid Mubarak Messages in english
Eid greeting Messages
Funny Eid Messages
Eid Mubarak sms Messages

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.