BEN ASHAARI

Wednesday, January 8, 2014

SELAMAT HARI LAHIR MAT GEBU..

Assalammualaikum....syukur alhamdulillah, pagi ini che mat masih bernafas dan diberi peluang untuk 'hidup' satu hari lagi. Pada jam ini 7.20 pagi tiga puluh lapan tahun dulu, bonda melahirkan che mat dengan sedikit komplikasi, tapi alhamdulillah ia dipermudahkan (lahir kat rumah aje, bukan kat hospital). Terima kasih Mak dan Bak yang menjadi detik permulaan kejadian che mat. Ampon dan maaf atas segala kesilapan dan kesalahan sepanjang usia yang Allah pinjamkan ini.

Pada teman2 blog, FB dan sebagainya, terima kasih atas ucapan anda. Tak lupa ucapan sama untuk Yana Azfar dan mereka2 yang menyambut hari lahir setarikh dengan che mat. Doakan kesihatan che mat agar boleh berblog seperti selalu...Kita hanya merancang, Allah jua yang menentukan segalanya. Jika usia mu bertambah, maka berusahalah ke arah kebaikkan...dan anggaplah jejak2 kepahitan sebagai pengalas kedukaan....Selamat hari lahir untuk diri ku Adnan Ibrahim @ Che Mat Gebu..

44 comments:

Eza Ridzwan said...

selamat ulangtahun kelahiran yg ke-38 chef mat...semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberkati & dirahmati selalu...amin..

careno said...

Selamat Hari Lahir... mude lagi tuu... Semoga PCM berjaya di dunia dan akhirat... amin....

kkida @ 1001resepi said...

Assalamualaikum Mat, selamat hari lahir kkida ucapkan...Allah SWT kurniakan Mat hati yg mulia dan seorg yg pemurah....tidak lokek dgn ilmu dan suka berjamu....semuga Mat terus dilimpahi Rahmat dan sentiasa berada dlm lindunganNYA....💕

iT's All aBout uS said...

selamat hari lahir cik mat. Moga sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah hendaknya. ammmiiiiinnn.....

kyo said...

selamat hari lahir che mat..semoga sentiada berada dlm lindungan dan rahmat Allah SWT...

kyo said...
This comment has been removed by the author.
Sis Lin said...

Selamat hari lahir Mat! Kat blog aku lupe la nak rahsiakan umur mu hahahaha

Moga sentiasa berbahagia Mat!

http://linmdnoor.blogspot.com/2014/01/mat-gebu-38-tahun-hari-ini.html

nayfatimah rasyid said...

selamat hari lahir MAT GEBU semoga sihat dan senantiasa dirahmati oleh-Nya dan sihat untuk update resepi dan dekorasi masakan yang memukau '='

Ummi said...

Assalamualaikum ya adindaku Adnan Ibrahim...Selamat Hari Lahir Mat... 38 baru ek.. Semoga kehidupan yg akan dilalui akn sentiasa membahagiakan Mat dan kehidupan yg berlalu pergi dipenuhi dgn rahmat dan pahala atas setiap perkongsian dan apa saja yg dilakukan..in shaa Allah. Mat, adalah insan yg sentiasa mendamaikan, menceriakan akak sepanjang kita melewati usia blogging dan alam maya.. Beruntunglah ibu dan ayah yg melahir dan membesarkan... Semoga sentiasa dlm lindungan Allah adinda ku... @__@ Allahumma Ameen...

*Buat kek eh, Nk tumpang mkn... ;))

❤Kamsiah❤ said...

selamat hari lahir CMG...semoga hidup sentiasa diberkati...semoga blog terus memberi manafaat kepada pengunjung..

noor ellina Jaafar said...

HAPPY BIRTHDAY CHE MAT!!!

syalinda johari said...

happy besday Che Mat, moga panjang umur, sihat dan makin murah rezeki..amin...

zarazery said...

happy birthday en mattttttt

Kakzakie said...

Syukur alhamdulillah panjang umurnya.. panjang umurnya... panjang umurnya!!

Happy birthday dari kakak juga:)

Sue Sopian said...

selamat hari ulangtahun che mat! semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki.. (",)
happy2 selalu!

zana fahmi said...

Happy birthday CMG, muda lagi kan? belum masuk 4 series tu...kakpb doakan CMG panjang umur, murah rezeki, makin maju dlm dunia yg diminati. Dapat jodoh dgn gadis yg beriman, insyaallah.

YaNg AyEsHa said...

selamat ulang tahun kelahiran cik mat..

Kjee said...

Happy Birthday Che Mat dari Kjee, UnclePali dan Nadia.

Yatie said...

Selamat Hari Lahir sifuku Adnan Ibrahim, moga di panjangkan usiamu, di murahkan rezekimu, di berikan kesihatan yg baik berpanjangan dan semoga hidupmu sekeluarga sentiasa di berkati dan di rahmati Allah SWT. Aamiin...

Terima kasih atas perkongsian ilmu dan idea masakan selama ini, kami amat2 menghargainya...moga Che Mat terus berkongsi lagi dan lagi dan lagi pd kami semua peminatmu...

notie said...

Selamat ulang tahun. Semuga Allah memberkati dan merahmati Kehidupan CMG sekeluarga. Mudah-mudahan Allah memurahkan rezeki dan mempermudahkan perjalanan hidup CMG.

Qasey Honey said...

asslm...
slmt hari lahir buat sifu QH en Adnan Ibrahim aka Che Mat Gebu..semoga pjg umo, murah rezeki n bbahagia disamping keluarga..

Aziela said...

Selamat Hari Lahir CMG. Semoga berterusan dilimpahi rahmat Allah, diberikan kesihatan yang baik, dilimpahi rezeki dan diselimuti kebahagiaan sehingga Jannah. Amiin.

Terima kasih kerana sudi berkongsi ilmu dengan kami yang entah siapa2 ini.

::NureeN:: said...

selamat hari lahitr che mat... moga d panjangkan usia & dimurahkan rezqi...
nureen plak esok :)

*DiaNaDiN* said...

Selamat Hari Lahir Che Mat...semoga sihat selalu dan menghasilkan lebih banyak resipi :)

DZ said...

Happy bday Che Mat !

Mar Mansor said...

ohhhhhhhhhhhhh..happy birthday to che mat..semoga happy2 selalu

athirah Safarudin said...

Happy birthday Che Mat

gadisBunga™ said...

che mat...!!! happy birthday to you!!!! teringin nak bagi kek tapi 1. tak pandai macam che mat. 2. takde mixer. 3. takde oven. hehehe. banyak alasan kan?

semoga che mat terus sukses sukses!!

Aza/Rin/Na said...

SELAMAT HARI LAHIR CHE MAT ..! SEMOGA TERUS BERKARYA DENGAN MASAKAN-MASAKAN YANG ENAK & AUTHENTIC ... stay gebusss alwaz & thank you

nea lopah said...
This comment has been removed by the author.
nea lopah said...

Selamat Hari Lahir c.mat.
Semoga panjang umur, murah rezeki, d beri kesihatan yang baik.
Semoga terus menjadi inspirasi dan menyumbang idea dalam dunia masakan.

Cik Asma BLuppy said...

selamat hari lahir che mat. yg ke.... *sy tak tahu. semoga sentiasa dirahmati ALLAH.

**MAG** said...

"Happy Birthday "

Zaza said...

Happy Birthday Che Mat.. ;)

Aminin said...

Eppy besday Che mAt GeBUU ^_^

Rosfazila Abd Rahman said...

Ya Allah sesungguhnya hambaMu ini memohon dengan penuh pengharapan kepadaMu Ya Allah ..sempena ulangtahun kelahiran sahabatku ini,Kau Panjangkanlah umurnya dan kurniakan kepadanya kehidupan yang lebih bahagia dan berjaya dari tahun2 sudah.Kurniakanlah kepadanya rezeki yang murah,banyak,berkat dan direstuimu Ya Allah.Jauhkanlah sahabatku ini dari belenggu kesusahan,kemiskinan dan kebuluran darinya dan keluarga. ...amin

selamat hari lahir CM

Anna said...

selamat hari lahir. semoga hidup dipermudahkanNya dan diberkatiNya selalu..

adzairdawati makdara said...

ALLAH selamatkan kamu...
ALLAH selamatkan kamu....
ALLAH selamatkan CHE MAT GEBU...
ALLAH selamatkan kamu...

Happy Birthday Che Mat!!!

http://www.bicaramakdara.com/2014/01/selamat-hari-jadi-blogger-che-mat-gebu.html

Fiza Lgk said...

Selamat Hari lahir Che Mat...semoga di beri kesihatan yg baik & dapat terus berkongsi resepi2 dgn kami.

Diana @ Melley Mey said...

Selamat hari lahir Che Mat... Moga panjang umur..dimurahkan rezeki... Dianugerahkan kesihatan yg baik... Dipermudahkan segala urusan serta sentiasa di bawah lindungan dan rahmat Allah S. W. T... Amin...

Muna Mahdzar-Fadaaq said...

Happy birthday, cikMat
Kami sekeluarga doakan agar cikMat dipanjangkan umoq, murah rezeki,in short everything yang baik-baik belaka noo...
Kirim salam kami to Mak Yah dan Bak
Take care
xoxo

Masz Health Boutique said...

Selamat Hari Lahir abg Mat,

Semoga sentiasa dalam lindungan & kasih sayang Allah SWT

Cik Nor said...

nak ucap selamat hari lahir jugak kat cikmat...
semoga diberkati olehNya

suhaile sulaiman said...

selamat hari lahir..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.