BEN ASHAARI

Tuesday, November 20, 2012

CHICKEN MAKHANI 'MYCHEF'....SATU KELAINAN.

rsz_mychefa
Bila mat lihat deretan produk2 MyChef dalam freezer, tiba2 rasa seronok, nampak lawa dan anda harus bangga kerana ia produk Malaysia, yang dijamin Halal, bersih dan semestinya berkhasiat. Selain pembungkusan yang menarik dan kemas. Produk MyChef juga mengambil kira diet seimbang untuk setiap hidangan mereka. Bahan2 yang digunakan juga bermutu dan terpilih. TIADA msg digunakan. Insya Allah itu yang mat tau lah. Satu lagi ia memudahkan pengguna2 diluar sana untuk menikmati hidangan tradisional dari resipi mereka2 yang pakar dan berpengalaman dalam dunia masakan. Dengan adanya 'Signature Series' dari chef2 ternama seperti Chef Florence, Chef Ismail. Chef Zam dan Chef Liza. Terbaru Chef Dr Ezani akan turut terlibat dalam produk MyChef siri 'Signature Series' ini. 

rsz_mychefb
Hari ini mat cuba 'Chicken Makhani" dari Chef Liza. Mula2 mat tak berapa nak pasti apa rasanya. Bila baca bahan2 yang digunakan, mungkin rasanya agak berbeza. Teruja sangat dah. Lepas mat panaskan dalam ketuhar gelombang mikro (yeaa...produk MyChef ialah makanan dingin beku dan hanya perlu dipanaskan dalam ketuhar gelombang mikro sahaja) mengikut arahan pada kotak. Hmmm, bau dia mengancam lah. Warna juga menarik, dan rasa dia ada kelainan, sos atau kuahnya seakan2 rasa buah peach sedikit. Rasa tomato yang manis dan seimbang. Tidak pedas dan sedap dicicah dengan roti. Kalau disajikan dengan nasi beriani juga sedap. Style menghidang ikutlah kreativiti anda, walaupun ia hanya makanan dingin beku siap hidang, tak semestinya tak boleh nampak menarik....betul tak?. Jadi kalau anda ingin rasa keistimewaan produk2 MyChef ini, boleh dapatkan di pasaraya2 besar berhampiran anda, atau anda boleh rujuk di sini...Nikmatinya tanpa rasa ragu dan was-was....salam sayang dari DTS-MAT GEBU...

6 comments:

#ciksuzlin said...

chicken makhani chef liza memang yang paling sedap. lin dah try :)

luqman zakaria said...

gulp! sedapnye nampak..terliur lah!

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Kak Sari dah rasa, sedap!!

Buatbest said...

teringin la pulak..

haha..

Dátiles.Dulces.HafRizah said...

chef mat gebu bile lagi?...

nak rasa lahhh sedapnyeee...

mat jon said...

kalau tiada microwave macam mana nak gunakan produk ni. ada alternatif laintak? maklum la tak berapa pandai masak