BEN ASHAARI

Monday, August 20, 2012

SELAMAT HARI RAYA DAN SALAM 2 SYAWAL..

Assalammualaikum, salam 2 Syawal. Sebelum mat mulakan entri, dengan rasa rendah diri dan penuh keikhlasan, Mat Gebu @ Adnan Ibrahim, mohom ampon dan maaf atas segala kesalahan tutur kata, tulisan2 di blog yang mungkin ada mencuit perasaan anda dan membuat anda terasa hati dan sebagainya, Mohon ampon juga pada mereka2 yang mungkin mat terlepas nak menjawab pertanyaan2 anda. Selamat hari raya maaf zahir dan batin, sekali lagi maaf dipinta atas keterlewatan ucapan ini....Salam sayang dari DTS-MAT GEBU......dannn cerita seterusnya...

rsz_dsc_7350
Antara yang mat hidangkan semalam, serius tak dann lah nak ambik gambar banyak, i very the busy ke hulu ke hilir di dapur dan sebagainya, tu nasib baik lah ada kak ipar dan anak2 buah yang dah besar2. Seperti biasalah masakan hari raya, ada lodeh, rendang klasik, kari ayam, ketupat, sambal tumis udang, sambal kacang @ kuah sate, serunding kelapa udang kering dan biskut2 raya serta serba sedikit kek...ok lah kan, kalau hari raya ni selain makan2, mereka lebih kepada bertemu sesama saudara mara dan mengeratkan silaturahim....

rsz_dsc_7384rsz_dsc_7411
Antara gambar yang sempat lah mat ambik, Jam 10 lebih pagi tu seperti biasa lah, pak2 sedara cina kira orang sampai dulu, dan dalam ramai2 tu kan, kenan lah sangat dengan amoi kecik tu, kiut lah, jadi mat candid gambar dia, lepas tu tengok2 macam kena pulak dengan set peranakan kat belakang tu. Gambar satu lagi tu, anak buah lelaki bongsu dalam kategori besar..erkk macam mana tu. Cepat besar kan, diam tak diam dah 17 tahun..cucu kesayangan nenek ni jangan memain....tu pasal hansem...erkkk..

rsz_dsc_7362
....yang ni Kak ipar mat, Puan Azizah Din, dan sebelah tu anak dara dan yang sebelah dia anak buah sulung mat, kira cucu pertama dalam keluarga kami, nasib baik lah ada mereka2 ni, kalau tak, sah guaa tergolek dog kat dapurrr.....penggsann >_____<  seribu kasih Pak Usu ucapkan...

rsz_dsc_7419
Sebenarnya lepas mereka hadir,tetamu terus bertandang hingga jam 10 malam.....Syukur alhamdulillah, terima kasih untuk semua...maka selesaikan kesah 1 syawal, hari ni apa pulak?..insya Allah kalau diberi kesempatan mat update nanti.....Salam sayang semua.....berhati2 di jalan raya...Assalammualaikum..

12 comments:

Sunah Sakura said...

meriahnya kan PCM....selamat hari raya, kimsalam kat mak yah..mohon ampun salah silap...

rosmawati abdullah said...

salam lebaran.diam tak diam sudah sampai 2 syawal.
Tie antara peminat che mat geu yang memang pandai dalam masakan melayu. halalkan resipi2 yan tie abil ya

~~zana@pb~~ said...

Salam lebaran Mat....anak sedara hensem, pokcik dia mesti double hensem:-)

~~zana@pb~~ said...

Salam lebaran Mat....anak sedara hensem, pokcik dia mesti double hensem:-)

~~zana@pb~~ said...

Salam lebaran Mat....anak sedara hensem, pokcik dia mesti double hensem:-)

~~zana@pb~~ said...

Salam lebaran Mat....anak sedara hensem, pokcik dia mesti double hensem:-)

Cik Fie said...

Selamat Hari Raya :)

Jemput Baca/Komen .

http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/08/selamat-hari-raya-aidilfitri.html

Noli Cupcake Bentong said...

meriahnya raya..selamat ari raya ;)

www.QueAchmad.com said...

Salam... Wow, meriahnya majlis ari raya kat umah Abg Nan... nak gi jugak....

**MAG** said...

Salam lebaran....luv' your blog.Best!

sarah said...

OOO KIRANYA CIK MAT NI KACUKAN CINA MELAYU LA..MERIAH YE RAYA PAK SEDARA DATANG TANPA KIRA AGAMA..

Yaati Nor said...

keluarga cina cik mat belah mak ke belah ayah cik mat?