BEN ASHAARI

Sunday, December 25, 2011

TERIMA KASIH ....ITU YANG BOLEH KU UCAPKAN.

Malam semua, assalammualaikum. Hari ni 25 hb December 2011 Masehi, bersamaan 29 Muharram 1433 Hijrah. Sekali lagi mat menerima kehadiran Blogger Ady Budika, Zamir Zanon, Sunah Mohammad, Khairul Azri (Sargen Kiroro, yang berbaju merah) dan juga Azila (teman sunah). Sebenarnya mat dah tau awal pasal kehadiran mereka, sebab ady ada jemputan majlis perkahwinan di Johor Baharu, dan terlanjur tu dia datang lah menziarah mat gebu..huhu terima kasih atas ingatan anda. Pstt Zamir Zanon tu amacam?..hansem kan, apa lagi makcik2 kantin, ada kaa anak2 dara, ehh itu budak bakal "D**** okehh (malas lah nak sebut, kang ada yang berebut2 pulak nak jadi kan si ZZ tu menantu..hahahaha), muda lagi tapi nampak matang, elok budi bahasa, sopan kan main...perghh...pakkal anak dara aku dah nak kena rembat..kalau tak boleh gak..lalalala.

Lepas kehadiran Ady dan ZZ, tak lama lepas tu Sunah, Azila dan Kiroro pun sampai. Mat siap2 kan meja makan dan majlis santapan pun bermula..perghh konon2 lah santapan, pada hal lebih pada makan dengan berborak sakan tak hengat. Masakan mudah2 saja, ada lemak cili padi ayam, udang nestum, bendi goreng ikan bilis, rendang daging.. Konon2 lepas tu petang sikit nak hi-tea, tapi tak leh sebab ady nak balik cepat. Jadi, kasi sekali jalan terus. Mat ada buat kek coklat, fresh fruit tart dan apple puff...Hmm tu saja lah yang termampu. Moga mereka semua gembira bila menjejakkan kaki ke pondok mat gebu ini.. Jika ada terkasar bahasa, terlebih gurau senda, mat minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki.. Ok tu saja entri terakhir malam ini, selamat malam dan salam sayang dari DTS-MAT GEBU....

15 comments:

fRaMe+LenSeS said...

alaaa.a.. jelesnyaaaa.. tak ikut.. T.T

Cheek Eyka said...

knpe cik berbju biru itu diblurkan?

zaMir said...

Ehhh....menyimpang sudah~~~

zaMir said...

Errr...kenapa mesti ZZ?? Huhuhu....

Izamir Ridzwan said...

pehhh mcm makn kt hotel ni pcm. jeles la cmni

Kalamhati said...

nak kena buat pertemuan 4 mata ngan cik sunah kita ni..hehe eh ngan cmg pun..

Iffah Afeefah said...

ade je budak kecik boboi tu

jelesla pcm

zulfikar hazri said...

pehhhh, jeles. datang umah mat, sajian mantap2...

teringin nak gi sana.. tapi belum ada hal lagi. kalau gi sana. awal2 aku bgtau kau ye mat.

Citarasa Rinduan said...

alhamdullilah..
suka ayu dgn pertemuan itu..
nampak happy jer budak2 tu..
heheheheh...

bab makanan tu, aduh.. mmg rugi ayu tak datang. hehheheheh

murah rezeki PMC..

kak ina kl said...

wah tetamu yang datang ke rumah mat memang bertuah sebab di jamu dengan makanan yang sedap-sedap. Untung mereka semua tu

aDisH.sHidA said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah best nya depa semua tu

Muslimah Optimis said...

jeles ni jeles.. huhu.. sedap betoi depa semua bersantap

Ummi said...

Perggghhh entry yang menjeleskan hakaaaakkk ni Mat...rasa nak terbang jek ke sana...nampak fruit tart tu...nak buat malas... Ady bawak bekal suh tapau gak ke Mat...mst la kan..kan..hehe

Cik Pulau said...

bila la sy pulak nak sampai kat sana.. kan pcm? hehehe

Sis-Lin said...

Huwaaa...kempunannya nak makan dan bertemu dgn semua, macam2 hal haritu, tak dapat nak dielakkan...

Tapi terharunya dgn si Ady tu, tetap ingat daku dalam doamu...dh dpt nama ke belum aku punya 'deer' tu?

Menu ko memang nampak meriah dan lazat, sesuai utk anak2 muda tu kan..

Pstt kiroro yg mana satu Mat?

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.