BEN ASHAARI

Friday, December 16, 2011

DAN MUNGKIN BILA NANTI..........

rsz_dsc_9475
Salam malam semua, esok Sabtu...masa ni ibarat air mengalir kan, laju saja ia beredar. Kurang lebih 2 minggu lagi kita akan menyambut tahun baru masehi 2012, macam2 diperkatakan perihal tahun 2012....Hmmm, apa2 pun terjadi, itu sudah ketentuan Allah swt. Sejak2 ni mat agak kurang update, dan kalau update pun entri2 yang dah terlalu biasa anda lihat... Tu saja yang mat mampu buat masa sekarang, dan perihal traffic dan lain2 mat dah kurang ambik tau, tapi tetap juga pantau. Benda2 macam tu memang penting dan antara pembakar semangat untuk kita. Apa2 pun buat lah yang terbaik untuk blog masing2, agar berbaloi dengan penat jerih dan masa yang telah anda luangkan. (Gambar ambik kat Kebun.... ^__* ok lah kan, untuk yang tak pandai macam mat nih)

Bila mat belek2 balik DTS ni, rasa macam sayang sangat, ibarat semangat ku berada dalamnya, walaupun ada kala ia memenatkan. Hmm...takpelah selagi terdaya kita buat sebaik mungkin, sayang tu memang lah cuma kena berpada2 juga ibarat kata2 dalam satu perenggan dalam Novel "ASST" karya Melur Jelita, seperti berikut "Benda yang kita suka, kita sayang, sampai masa akan diambil kembali. Jadi, jangan meletakkan sayang itu melebihi sayang dan cintakan Allah. Baru kita redha dan sabar atas kehilangannya"....kata2 tu boleh mendidik perasaan kita, tiada yang kekal kan, semuanya milik yang Esa...

Dan mungkin bila nanti...... Jika sampai tika dan waktunya mat mengundur diri, biarlah blog ini, dan segala isi2nya menjadi kenangan dan janji mat, feed url blog jiran mat akan kekal di atas itu sebagai tanda hubungan persahabatan kami....Selamat malam semua, selamat beradu, moga lena mu dibuai mimpi indah dan dalam penuh ke imanan....ameennn...

8 comments:

Sunah Sakura said...

saya sayang atok...selamat malam...

Maryati said...

En. Mat, pernah tak terfikir untuk bukukan resepi dlm DTS ni... mana tahu berpanjang ilmu utk orang yang tiada kemudahan tenet?

Apapun, DTS tetap dekat di hatiku! eceh! :)

JIJI YU said...

jgn ganti cinta ALLAh dgn cinta makhlok

JIJI YU said...

jgn ganti tempat cinta ALLAH dgn cinta makhlok..

Citarasa Rinduan said...

selamat malam cik mat

chaiyok2..
tamo sedih2..
insyallah.. satu hari pasti ada sesuatu yang buatkan aura cik mat membakar..

percayalah..
jangan berhenti.. nanti ayu rindu

Rima said...

CM
Take a breather and insyallah u will feel much better.. memang penat but setiap kali bila kita tengok balik hasil kerja kita.. tak siapa akan tahu akan kenikmatan kita when u get to share ur little knowledge with others.. :o)

senseiisya11 said...

hahaha!!Hp http://tinyurl.com/Picture-DSC9045L-jpeg

AbbotCottage said...

Mat, kenapa sejak akhir-akhir ni Mat selalu menitipkan sesuatu yang sedikit puitis.... bait-bait ayat berbaur sedih seakan ingin meninggalkan kami pembaca setia...Kadang Mat, bergenang air mata dan tertanya-tanya di kotak fikiran, onar apakah yang meruntun hati nurani seseorang yang telah mengajar saya erti selembar resepi... Mat, hampir sedekad saya di sini, janganlah menitipkan suatu nukilan yang meruntun hati saya, bicisan rindu menggamit andainya tiada celoteh yang dapat saya tatapkan saban hari....

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.