BEN ASHAARI

Saturday, December 10, 2011

BILA BLOGGER "PML"....BERTEMU MAT GEBU..

Assalammualikum. Hari ni mat menerima kunjungan Che Puan Azah Of Kolopilah Negeri Sembilan dan beliau Blooger PML (Pinggan Mangkuk Lama) dan ditemani oleh sorang lagi orang lama dalam PML, Mak Jah Of Parit Raja dan suami. Mat gebu blogger masak2, tapi aku terlibat dalam semua aliran blog, blog personal, blog antik dan blog masak (yang ni sudah mesti lahh). Jadi tidak hairan lah kalau aku menerima kunjugan dari pelbagai versi blogger....kannnnnn. Kak Azah bertugas sebagai seorang pendidik dan menetap di Sabah. Dengan berbesar hati mat menerima kunjungan beliau, terima kasih kak Azah (juga untuk buah tangan tu) dan pada Mak Jah juga (nanti dah masak "anu" tu, saya letak kat blog eks Mak Jah..), entri ringkas ini mat buat sebagai ucapan terima kasih pada mereka. Walaupun mat kurang bergiat aktif lagi dalam PML, tapi mereka masih menerima ku seadanya, syukur alhamdulillah. Pada Kak Azah sekeluarga juga Mak Jah dan Pak Long, mat gebu menyusun 10 jari memohon ampon dan maaf jika ada terkasar bahasa....

LANGIT MALAM DITABURI BINTANG,
RASA DAMAI DAN AMAN SEKALI,
JIKA BERUSIA DI HARI MENDATANG,
INSYA ALLAH KITA BERSUA KEMBALI...

Ini antara hidangan ringkas yang mat masak, tiada yang istimewa, hanya ala kadar....nanti2 mat letak resipi, buat masa ni, anda lihat dulu yea. Dan pastinya tak payah bagi tau pun anda sudah boleh menekanya....Sekian, salam sayang dari DTS-MAT GEBU...

8 comments:

Iffah Afeefah said...

untung jd mat gebu

rmai berkunjung

Mat Gebu said...

@ iffah - terima kasih...pcm pun selalu ingat pada semua...

Ummi said...

Eh Iffah, untung lagi jadi tetamu Mat Gebu taaauu...dia masak sampai x tau mana satu nak terkam dulu...hehehe...

Ummiakid @ lily said...

bestnye...nanti nak g jugak arrr rumah CM bila balik Kota nanti...nak makan cheesecake...buleh ke...??

Citarasa Rinduan said...

peeh.....
ayu nampak rojak.......................

laskar pelangi said...

waaa..bestnyeee^^

mas saari said...

semuanya sedap2...buat saya terliur!
bilalah saya dapat jumpa Chef Mat kan? heheheeee

Roses_Leo09 said...

hanim tingin nak tengok rupa mat gebu.....

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.