BEN ASHAARI

Monday, October 17, 2011

BUAT MEREKA YANG MENGHARGAI DTS - BA....

Salam awal pagi Isnin, coretan ni mat tulis hampir jam 1.30 pagi, mata tak nak lena..hmm, entri ringkas ini untuk penghargaan mereka2 yang dengan ikhlas membuat entri2 mengenai hubungan blog DTS (Dapur Tanpa Sempadan) dan BA (Ben Ashaari). Sebelum tu mat minta maaf, sebab terlepas pandang entri2 anda tu. Mat jumpa pun bila mat google. Terbaru ni mat jumpa penghargaan untuk kami dari blog "Mr. Baiz" di sini.. Bagi mereka2 yang pernah menulis untuk kami, pun mat ucapkan Terima kasih tak terhingga. Diam tak diam 2 tahun sudah hubungan jiran blog DTS-BA, dalam jangka masa tu, tiada apa2 rintangan....DTS - blog masak2, manakala BA - blog personal dan informasi. Kami takde masalah, cuma ada yang berprasangka buruk dan tidak dapat berfikir secara positif..tu saja, biasalah manusia kan, walaupun berpelajaran setinggi langit, dalam hal2 yang tertentu, mereka akan bersikap kolot dan tidak boleh berfikir secara terbuka...

Sebelum mat tutup entri ni, terima kasih teramat sangat, pada mereka yang sudi menerima blog DTS ni....secara jujur dan merendah diri, DTS hadir dalam dunia blog ini bukan hendak mencari glamer atau menuntut pujian..cukup lah sekadar diingati dan benda2 yang mat dan ben ashaari kongsi di blog masing2 memberi manfaat pada semua. Buat mereka2 yang menghargai hubungan jiran DTS-BA, doakan lah agar tali persahabatan kami kekal hingga akhir hayat..insya Allah.....Salam sayang dari DTS-MAT GEBU..

25 comments:

Citarasa Rinduan said...

saya sayang DTS

moga DTS dan BA sentiasa happy dan tabah berblogging


kalian, pasangan blogger yang sangat HEBAT..

Junie Octovian said...

Salam & morning Mat...
Emo sikit ye sejak kebelakangan ini...tapi x apa...teruskan usaha kerana dalam duka ada suka.
Blogmu sudah ada ramai peminatnya. Jangan kerana nila setitik..rosak pula susu sebelanga.
Aja...aja...hwaiting!

JIJI YU said...

Agak agak sifubeng meleleh tak...ehehee

IntaNBerliaN said...

thanks jugak sbb sudi follow blog saya..hihii

mas saari said...

kedua2nya blogger hebat!

yuyu Zulaikha said...

kahkahkah! habang bengg mesti melelehhhhhhhhhh! :P

Ummi said...

Memang betul2 bertemu buku dengan ruas!! hehehhee...ngam dan terbaikkk untuk manfaat semua... :)) Bravo..!

Fiza Ibrahim Apani said...

luv your blog che mat...sentiasa menjadi sumber inspirasiku~~

cik pulau said...

moga DTS-BA akan kekal bersahabat buat selamanya dan akan terus menyerikan dunia blog sampai bila-bila serta tidak menghampakan hati pembaca setia blog2 ni..

aminn...^^,
lalala~

LydSunshine said...

Ngape Cik Mat makin kerap post entry emosi lately? Jgn la selalu mcm tu. Emosi tu bleh memberi aura negatif pada blog tau... So, ceria-ceria la seperti selalu ye.

rahel said...

Kedua-duanya memang hebat..

Ummiakid @ lily said...

sabarlah dalam bersabar kerana sabar itu indah...
jangan kisah apa org nak pertikaikan yang penting TiffinBiru pembakar semangat saya utk memasak..blog masakan yang pertama saya jumpa dan skodeng selalu.

MULAN said...

blog yang saya dah ikut sejak mula mem-blog.. sifu & panduan sewaktu di luar malaya..

Niena Pengembara Ilahi said...

moga ikatan itu terus berkekalan hgga ke akhir hayat..takyah hirau org nk kata hape..pedulikan.. :)

BEN ASHAARI said...

aminn....tqq matt dan semua... :)

Tihara said...

saya suka blog DTS ni tp byk tgk diam2 je..blog ni hebat, segan lak saya..keep it up en.mat :)

ShashaCatering said...

Semoga hubungan DTS-BA kekal selamanya. All the best to both of you.

CT Delima said...

Semoga persahabatan ini akan berkekalan hingga kehujung nyawa ya Mat.

zuwaidah said...

moga terus maju dan ceria selalu. teruskan menulis blog dgn resipi yg menarik,begitu jugak ben

Mr.Baiz said...

jiran yang tak pernah kenal erti kalah..kan....hihi..selamat maju jaya..terima kasih juga atas entry ini..:)

kakna said...

saya suka blog ni dan dah lama mengikutinya.ari ni baru nak cuba tegur mat.

Oh Oeya said...

Amin.
Belum boleh berhenti singgah blog DTS walaupun bukan tiapkali meninggalkan komen.
Semoga CMat terus berkongsi ilmu dan hanya Allah dapat membalasnya.
Semoga CMat sentiasa sihat sejahtera dan dilimpahi rezeki, Amin.

KISAH HATI said...

salam PCM, td sy ade bukak myresipi sbb dh lame xjenguk sane.. then sy jumpe ni (http://www.myresipi.com/top/detail/16476).. cube PCM cek, sy rase mcm pernah nmpak pic 2 dkat DTS ni..

Mat Gebu said...

@ kisah hati - terima kasih dan saya telah email pihak admin MyResipi...

KISAH HATI said...

same2 PCM, sy mmg kenal sgt kalo pic dari blog PCM ni..hehehe

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.