MOOD RAJIN BELUM MUNCUL JUGA.....HUHU. - Dapur Tanpa Sempadan...

Friday, August 12, 2011

MOOD RAJIN BELUM MUNCUL JUGA.....HUHU.

Salam Friday morning, arghhh...masa tulis ni baru bangun tidur, tahun ni mat rasa amat berbeza lah, kenapa yea sebab aku dah tua kah, atau dah jemu. Mood nak buat kueh ke, buat kek ke cuma ada 30% saja, kalau tahun yang lepas2 kan sungguh bersemangat, belum apa2 aku dah pi buat check stok bahan2 baking, tapi tahun ni, alahh haii, tu hari beli barang baking, pun ada dalam kotak, tak kemas langsung, jengah pun tak. Kalau dulu bahan2 baking ni umpama satu terapi, tapi kini tak de rasa apa2 dah....

Arghh bencilah perasaan macam ni, sambil tulis ni mat baru saja rendam kacang hijau, nak buat bubur, tu pun atas permintaan, kalau ikut kan mat berbuka megi pun orait dahh...kan Ben..erkk. Tak pe lah, insya Allah mood akan hadir juga dalam masa sehari dua ni, jadi nanti ada lah entri biskut dan kek..kann...arghhh saja nak sedap kan hati sendiri...Hmmm, ok lah..patut lah lemau, aku lom mandi leerr...hahahaha..ok semua salam sayang dari DTS-MAT GEBU... Jangan lupa nanti ada entri makan2...minum2... (^_*)

12 comments:

  1. Salam..morning Mat! Waaaaa...mood xda lagik eh...apasaii eh...selalu tu mcm2 nostalgia biskut ko dah buat masa ni tauu... Ko pi simpan mood dlm gobok barang2 baking sekali ke...kot lupa nak keluarkan...pi pi cepat, selongkar mood kooo cepat!

    Aiikkss, Mat Gebu kalau xda kuih raya tahun ni, akak nak suh tutup jek la dapur ko nih....sebab ko kijaammm x wat kukiss...menciii arr! :) Pi mandi dulu...sambil nyanyi2 berus lantai...kot kot kang tenaga dan semangat koo segar kan...kan.. hehe

    ReplyDelete
  2. @ kak ummi - hahaha, siap suruh beras lantai lagi...waaaaaaa....kijammm..

    ReplyDelete
  3. tu nak kena ada anjakan paradigma tu...

    gi ronda2 la tukar angin sikit...

    ReplyDelete
  4. xpela onyang

    take time

    kalau tak boleh jugak kene pakse dri tu

    ReplyDelete
  5. Aku pun xde mood lahhhh..
    mcm2 emosi bermain dlm pala otak ni..huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. hohoo pi mandi cmg bagi segaq sket badan, baru refresh nak bikin aper2.. hihihihihi

    ReplyDelete
  7. salam...mood ni mmg kena ikut timenya....kalau ada mood mcm boleh buat kalau x de mood malas jer kn...

    cute nyer kucing kat atas tu...:)

    ReplyDelete
  8. Relax dulu Pak Cik Mat... Rest dulu...lepas tu baru cari semula mood tu..heee...

    ReplyDelete
  9. Y la CMG?? Yyyy?? CMG la penyuntik semangat kami2 (eh saya sorang je) yang amatur baru berani2 nak cuba resepi2 di luar jangkaan bahawa kami mampu buat. huhuh...

    semoga CMG dpt semula semangat yg hilang tu ye...chaiyok!

    ReplyDelete
  10. jom kita bincang sal baking jom... mentega beli rega berapa tu? nak carik barang gak kat perling karang...

    ReplyDelete
  11. eleh konon malas..pas ni mesti banyak nak buat..ekek.tunggu kedatangan ku papa..

    ReplyDelete
  12. cam tak caya je che mat tak de mood hee.. tengok2 nanti banyak je kukis yg muncul. comelnya kucin oren tu sapa empunya agaknya..

    ReplyDelete

Peringatan

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.