BEN ASHAARI

Sunday, May 1, 2011

BEN ASHAARI "DULU" TELAH KEMBALI....

Salam...hmm, tak berapa nak ok lah, saja nak tulis sikit mengenai jiran mat, setelah setahun lebih mengenali beliau, dari blog biasa2...kepada blog pertengahan dan sehingga menjadi blog bualan ramai, kami tetap ok seperti dahulu....kann Ben. Pandangan jujur mat gebu sebagai jiran sepagar. Blog BA yang URL dia berada dibawah kepala DTS tu sudah banyak berubah, mungkin kerana keadaan yang menjadikannya begitu. Dari penulisan dalam blog yang lebih bersifat harian telah menjadi blog segmen, informasi dan lain2, tapi tu hak dia, kalau anda suka boleh tengok, baca atau join, takde paksaan.. Mat sendiri pun jarang join apa2 segmen dia, cuma dulu2 masa dia baru2 bersegmen sekitar awal 2010, mat tolong promot tu ada lahh. Header lama dia tu pun banyak kenangan terutama bila diciplak seakan2 beliau dan menggunakan tagline hampir sama, cuma "manusia" dia saja yang berbeza...itu semua kesah lama...TAPI...kannnn...

Baru2 ni bila Ben buat satu blog baru "Santai"..dan mat baca.....terus aku terkenang masa mula2 tersinggah blog BA secara tak sengaja. Sebab gaya penulisan dia mengingatkan mat pasal komen pertama aku dulu...kiranya blog baru tu ibarat Ben yang dulu...yang belum popular...yang tak berapa dikenali...dan yang sungguh sederhana.....kannn. Tapi mat percaya, Ben sekarang tetap sama seperti dulu.... Cuma generasi yang baru2 ni saja nampak Ben yang sekarang, macam pakcik mat dah nampak dia dari versi dulu, jadi tiada beza, tetap sama. Blog santai dia tu ibarat burung pulang ke sarang, sireh pulang ke gagang...Moga ben kekalkan blog santai sebagai satu blog penulisan seperti Ben Ashaari yang mula2 dulu...all the besttt!!....jadi jangan lupa singgah di sini.. Salam sayang dari DTS-MAT GEBU....

10 comments:

Miss Ran said...

mantaplah pcm

memang betul...suke due2 blog die

bile nk jmpe pcm pulak ye

Myvitrd said...

aku kekadang masuk juga dalam blog segmen tu.. tapi jarang join.. sekarang dah ada blog santai.. aku suka juga baca dekat situ.. sebab lebih bersifat personal..

Bella Bell said...

dulu..kini dan selamanya..ben ashaari tetap ben ashaari ^__^v

Sunah Mohammad said...

saya rasa syahdu je baca...oh, fahrin ashaari~~

JIJI YU said...

ehehhe..pergh..sunah siap panggil fahrin lagi tu..

BEN ASHAARI said...

wah...tq mattt.... huhu..terharu guee... sunah , aaron budika mana ..

Double N said...

semoga blog terbaru akan kekal manjadi sebegitu..tiada segmen.. =)

Saya menantikan blog ini.. Akhirnya.. berkembar 3…
Adakah pandangan Norfa dengan Blogger Masakan Mat Gebu sama??

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mat gebu...seronok dgr celoteh abg ben kita ni...

AdyBudika said...

aku pun sama macam ko mat..aku suke blog yang baru tu...apa pun aku ingatkan tu cara ben yang baru..sebab aku tak kenal ben yang lama,....eheeh..aku kan blogger baru..heheheh.. BEN.. awatnya aaron budika?? dah banyak rasanya ko kasi nama kat aku neh..leh up satu entri penuh neh..ahahaha

Sunah Mohammad said...

hahaha! sampai sini abg aaron carik abg fahrin!

Di Mana Kan Ku Cari Aaron? | Sunah Suka Sakura dot com

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.