BEN ASHAARI

Saturday, April 2, 2011

CERITA DONAT DAN 4 PESAING HEBAT...

Salam malam....hmm, no idea..blank...mat rasa lah kan, sebab apa mat rasa "meragam" 1-2 hari, sebab hari ni mat rasa macam nak demam pulak..huhu, cepat2 dah makan ubat..mudah2an esok Ok.. Malam ni sebelum tidur nak tulis "CERITA DONAT DAN 4 PESAING HEBAT". memang hebat dan sungguh teruja mat bila pasal donat ni menyebabkan 4 blogger bersaing melaksanakan keinginan masing2 dalam mendonat. Mat rasa terharu dan kalau kita lihat kan mereka2 ini ada pelbagai ragam dalam mendonat. Ada tu nama sampai naik femes disebab kan donat...kontroversi kann....hahaha...Malam ni mat review 4 blog yang telah melaksanakn tugas mendonat. Hasil nya tu sendiri lah tengok, tapi apa yang kita buat, tak kira rupa dan bentuk sekali pun, harus ada rasa bangga pada hasil kerja kita...Terima kasih mat ucapkan pada mereka2..Ok jom kita lihat sapa 4 pesaing hebat yang sudi mendonat tuu...ehem ehem..klik nama mereka untuk ke blog masing2...

1 - BLOGGER ADY BUDIKA....
  • Mamat media prima ni, mat bukan nak kata apa lah, dia berusaha gigih, 3 kali mendonat baru mendapat hasil yang memuaskan. Kenal dengan ady ni sungguh menghiburkan..adeh, kadang2 malas nak cerita...apa2 pun ady, koo memang real lah beb...berani menerima cabaran...lepas ni luu buat kek keju pulak ek...
2 - BLOGGER SUNAH MOHAMMAD....
  • Ehem..ehem..student UTM Skudai ni, diam tak diam...mendonat juga Sunah nih, hehe, pakcik mat tau, Sebab Ady buat, sunah pun tak bley tidur kan...nak jugak kann..mendonat..kannnn...menjadi lahh donat hasil tangan Sunah...wahhhh.. Serasi Sunah dengan Ady....dua2 bijak mendonat.....Panasss!!!..
3 - BLOGGER CIK BULAT....
  • Pujian harus diberi pada Cik Bulat...dan syabas kerana berani mencuba, walau pun cik bulat kata donat dia buat tak berapa OK, tapi pada mat ok lah 1st try kan, tu kira normal lahh..Semua orang yang pertama kali mencuba tak mungkin mereka akan berjaya..Ady pun 3 kali buat baru ok..pakcik mat pulak lagi lahh 30 kali buat baru jadi ok...jangan tak caya!!!....erkk..
4 - BLOGGER AREMELYNA....
  • Yang ni mat tabikkkkkkk!!!..Berani mencuba donat..dah lah tuu donat pelangi pulak..perghh!! pengsann >_< hokeyy...walaupun kritikan ala-ala AF dia terima dari kebanyakkan blogger (kritikan manja jeee), dia tetap harus boleh berasa bangga..Pstt pakcik mat pun ada gak komen dan gosip pasal donat "sesuatu" tuu..tapi gosip membina...jangan risau..cuma lepas ni kalau buat, guna 2 kaler jee yeaa, lepas tu lite2 je jangan lambakkan kaler banyak2 sangat...ok..Armelyna...all the best....
Lepas ni Pakcik Mat nak tunggu BLOGGER PUTERI KATEK pulak mendonat dia tengah teruja sangat tuu. Jadi jika anda ada kelapangan waktu, boleh lah meninjau2 blog mereka tu yeaaa... Sekian terima kasih salam sayang dari DTS-MAT GEBU..

15 comments:

mia.lia said...

cntek donat :P

Sunah Mohammad said...

wahahhahahahahaha! gelak dulu, lepas ni baru cek typo ye tuan...:D

AdyBudika said...

ahahahahahah..ahaahahahhha..lepas nie demam keria lak mat..errrr

CikBulat said...

Hahahaha ! CB kali kedua buat jadik ! gebu Woooo! tapi tak upload cerita lak. =_=" HAHA. Maknanye CB lg hebat dr Ady n Cik Mat Gebu. LAalala~

~...AmALinA....~ said...

haha...donut sy paling cantek..kwang3 mekasih pakcik mat.. jeles tgk gambar donut kt ats tuh..-__-

putERi-kAtEk said...

tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Miss Ran said...

erk nme den tkde..donut sy tak pemes..okeh bw diri=P

nur said...

CMG.. ARITU PUN ADA CUBA TRY RESEPI DONUT ADY BUDIKA DAPUR BERSEMPADAN TU.. FIRST TIME.. FAIL.. 2ND TIME HANGUS.. HEHE.. KENE BERGURU DGN SIFU NI..
http://nurhafiz2009.blogspot.com/2011/03/akhirnya-inilah-donutnya.html

Mat Gebu said...

@ misran - haaa ada buat donat kee..ishh awat tatau pulakk..

Miss Ran said...

erk sifu..tkde hal lah..merendah diri...haha gedik=p

Siti Nadzirah Zakariah said...

lapar...nak donat kat atas tu..

SiS NaD said...

SuMeR PuN NaK MeNDoNaTe... eH, MeNDoNaT... HeHe!~ (^_____^)V

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

teruja...tp lum larat nak menguli donut.sgt cantik..nnt kalau ngidam sgt gi umah mat gebu je lah ye ?huhu

EnY YuSniZaR said...

abg mat gebu..saya pulak ada buat steam donat.. heheheh

http://enyiscooking.blogspot.com/2011/03/steamed-doughnut.html

missMARSHMALLOW said...

cam sedap je donat 2..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.