BEN ASHAARI

Wednesday, March 9, 2011

AKU HANYA BLOGGER BIASA...


Aku hanya blogger biasa...banyak kekurangan, tak hebat, tak pandai, dan tak juga berasa sesuai untuk berada di kalangan blogger yang popular...huhu, serius mat gebu cakap, aku bukan sorang blogger yang suka glamer, apa yang terjadi pada DTS ini pun secara tidak disengajakan, tiba2 dia menjadi agak popular tapi bukanlah hebat mana. Bila menjadi seorang blogger, dan mula agak ada nama sedikit, rasa tanggungjawab turut bertambah, sebab kita tak boleh nak puaskan hati semua orang kann...


Sejarah mat gebu berblog dan untuk mencapai tahap sekarang, memakan masa hampir 5 tahun, blog mat gebu bukan blog artis, bukan blog tutorial pasal tips, traffic, SEO dan nak tambah follower. Blog mat hanya blog masak2 biasa...ulang sekali lagi, blog masak2 biasa. Dekat mana keistimewaannya pun mat tak pasti, sebab orang lain yang nampak, bukan kita. Satu lagi, blog DTS mat hanya gunakan resipi, masakan dan gambar saja, bukan mat letak wajah atau ke 'ayu"an rupa...kan, faham sebab mat gebu tak de lah semengah seperti orang2 lain, tapi satu prinsip mat, aku tak nak lah sebab rupa paras yang kacak, menawan dan bergaya..orang berebut2 nak ikut, atau nak hari2 singgah...tapi biarlah mereka terpikat dengan gaya resipi dan cara mat menaik tarafkan masakan biasa2 tu menjadi lebih menarik...

Pada mereka2 yang mat terlepas pandang....mat susun sepuluh jari memohon ampon dan maaf, nasihat mat gebu sebagai seorang blogger, jangan mudah terasa..mat sendiri pun pernah berada seperti anda juga dulu..tahun 2007..mat tatau apa2.....bayangkan hingga sekarang 2011, baru blog mat gebu boleh bertapak kukuh...apa2 pun yang anda rasa, biarlah ianya hanya emosi bukan dari hati..itu akan melemahkan semangat kita....salam sayang dari DTS-MAT GEBU....

41 comments:

AdyBudika said...

yang penting..ikhlas dalam blogging..

tu kene ada..kalau tak ikhlas...lain la jadinnya..kecewa etc mula la makan diri...

azila said...

iyer..iyer..(sambil angguk tanda setuju)..heheh.Moga DTS sentiasa maju...

Mutiara Bernilai said...

yup! yg penting bkn brape rmai folower, tp brape ramai yg ikhlas nak kawan dgn kite :)

kakchik@ella said...

kakchik pun biasa biasa. harap2 cik mat blh jadi luarbiasa nnt. blog cik mat kakchik dh mula bca 5 tahun lepas .. dr zmn kakchik tak da blog lagi.

Setiaku disini. Chewah .. hihi

Cik mat, byk resepi cik mat kakchik print tau. jgn marah ... hihi.

Nieza said...

baik boss...akan dijadikan pengalaman dan pengajaran yg berguna...tq CMG..:)

DIaNa said...

CMG, blog U THE BEST and very usefull..

Citarasa Rinduan said...

bila cik mat gebu membebel...
heheheh..gurau jer jgn marah

ayu mmg sayang DTS...tapi dapat sayang cik mat gebu apa salahnya..boleh buat adik ipor..hehehehe

Noriz said...

napa bunyi mcm merajuk? xpe la Mat, yg penting Mat byk pahala sbb bagi resepi dan ramai yg tiru utk masak bagi family mkn....itu lgi berharga kan.

roslaini saad said...

saya suka blog Che Mat Gebu..ada daya penarik.. tapi teringin juga sesekali nak tengok gambar pemilik blog ni...

lady dayana. said...

i loveee your blog mat gebu ! awk sifu saya! :DD

man yusoef said...

saya suka blog MG sebab kita satu negeri, eh bukan sebab boleh cari mcm2 resepi dlm satu blog saja. Serius, saya masak pasta pon cari resepi kat blog ni..walaupon saya jarang komen, sebab nak cari resepi kan, so silent reader jela...hahahaha

Dinda Iva said...

samalah kita...hanya blogger kecik²...cuma nak kongsi je...takpe cik mat..saya suka...selalu memberi inspirasi masak utk kanda saya,..biarlah apa org nak kata pon..abaikan mereka..asalkan niat kita baik..dah cukup...

♀ Perempuan Manis said...

sy kenal abg mat pun dr myresepi dulu..^_^ walaupun silentreader, sy follow blog DTS ni..ske jadi stalker resepi2 ni ..jgn marah.. ;-)n blog ni kan, kalau inputnya membantu org luar, tak payah tayang muka lawa2 pun orang akan cari!! jgn giveup pasal anasir2 luar yg tak elok tu..bkn abg mat berbelog ni 4-5 hari..dh 5 thn pun.. ;-)jgn putus asa atas usaha kita yg bertahun2 tu ye..^_^

Azreen Zunairah said...

blog pakcik gebu walau macam mana pun tetap best, tetap rasa sedap dpt tgk gambar yg menarik and paling utama..setiap hari wajib tengok tau...pak cik gebu jgn risau...kalau ada yg kutuk pun..diorang sebenarnya jeles dengan pak cik gebu..huhuhuhu

Jiji-Fify said...

Alahai pokcik mat... takkan merajuk lagi kottt... ramai penyokong2 DTS taw!!

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cara Dapat Side Income Dengan HeartBeat!

shah-kayrul said...

comelnyer kucing tue...


suka sangat masuk blog cik mat...nak skodeng resepi2 sedap....

nanne_manja said...

mat gebu...
memang blog awak blog "biasa" aja...
tapi walaupun "biasa", resepi yg kami kidnap dr blog awaklar yang menceriakan perut kami hari-hari...
Bila perut ceria, hati gembira..
itu yang hati suka terus tgk blog awak utk lain-lain resepi..

apa pun..terimakasih pada awak atas daya usaha awak utk publish resepi-resepi...

teruskan usaha..
sudahhh..berhenti-berhentilah dari mengeluarkan entri yang seakan-akan merajuk ala-ala nak bawa diri...

:D ...salam perkenalan
saya silent reader awak punya resepi aja...

Zie said...

salam CMG

saya kenal blog ni pun bermula dari blog antik CMG - naper CMG tak aktifkan blog tu ya?...lepas tu baru tau blog DTS ni.

suka sbb baca celoteh CMG hehehe selain intai2 resipi derhaka.

Aida Salleh said...

Pakcik Mat, tolong jangan merajuk n stop berblog ya....Blog pakcik mat ni banyak mengajar saya yang tak pandai ni memasak macam2 resepi....sangat terhutang budi kat Pakcik Mat....

akuanakpahang said...

Salam CMG, ini sebenarnya kekuatan dan kelebihan anda tahniah drp saya.
Jom Singgah " akuanakpahang. "

ct_nurmarlissaa said...

Salam CMG...tak kira laa BIASA ker luar biasa yang penting...saya dapat manfaat dr CMG blog..:-)

logorithm said...

Ooooo...

Pn Kartini said...

Dengan 6348 followers..
bukan calang2 blogger..:)
sudah pasti..salah satu blog yang terbaik..:)

Sunah Mohammad said...

sayang che mat...punye blog.. :)

model kucing tu MARUUU!!! dia sangat comel!!!

AJ said...
This comment has been removed by the author.
Cik Kamoo said...

Takde DTS sepi blog masakan...huhu!!

Angah said...

Saya suka blog Cik Mat...hari2 mesti mau singgah cari resepi baru, tak pun cuci mata tengok gmba lauk pauk,kuih muih yg sungguh mengoda tuh.Terima kasih sbb tak lokek berkongsi ilmu.Allah saja yg dapat membalasnya.

Ummi said...

Mat, o Mat...sejak bila la ko ajar orang2 kat sini wat catroll lak...adeeeiii, dah jenuh wat swissroll dah ke..sian la kucing sapa la ko hangkut pi gulung tuh..Eh ke kira ko la cat malu2 kucing tu eh...hehe...alaaaa manjanya cat tuh...segan rebit tgk...hahahaha

azian said...

ehem2..
bagus lah cik mat nihhh....
ayarkkkk...sbb sy ke???

huhuhuh

azian said...

ehem2..
bagus lah cik mat nihhh....
ayarkkkk...sbb sy ke???

huhuhuh

Hani in Canada said...

Assalamualaikum pada Encik Mat.
Saya ni silent reader. Takder blog sendiri tapi suka menziarahi blog2 masakan mcm ni. Sebagai pembaca, saya tak nafikan kadang2 ada jugak blogger2 yg 'over' mcm carik publisiti murah. Kalau ada blog yg mcm tu terselit kat blog masakan, selalunya saya skip sbb malas nak baca. Yg saya nak katakan, kalau kita ikhlas nak berkongsi, jgn hiraukan apa org lain nak cakap. Yang penting nawaitu kita. Teruskan amal baik Encik Mat ni kerana blog Encik Mat byk menolong orang seperti saya yg tinggal di perantauan ni. Terimakasih sekalai lagi dan semoga Allah swt saja yg membalas budi baik Encik Mat.

eqbalzack said...

saya pun sama MG. dekat 6 thn berblog baru la org nak kenal..itupun sipi2 je...
harap kita sama2 terus berblog dan menyumbangkan sesuatu utk pembaca di luar sana...hehe

KOKOLÀIT Enterprise (001975488-K) said...

Salam Che Mat.. Resipi Che Mat bagi saya idea.. celoteh Che Mat menceriakan hari saya..

nak mintak resipi MeowRoll yang dlm gambar tu, boleh???

Nur68 said...

Appreciates your effort and sincerity in sharing your thoughts and recipes. Keep it up!

Nur68 said...

Appreciates your effort and sincerity in sharing your thoughts and recipes. Keep it up!

Tihara said...

BAGUS..LOW PROFILE..

tikuzza said...

betul ckp diorg...yang penting niat dan keikhlasan..peduli ape orang cakap...keep it up!

kakmelor said...

akak dpt rasakan Mat ni sorg budak baik

inachomel said...

Sabar tu sebahagian daripada iman .... berkat kesabaranlah ramai insan yang berjaya!
Kek roll kucing tu tunggu giliran masuk oven ke :) ..... gurau ye MG ... jangan mare nanti kena lelong .....

Miss Ran said...

anda sehebat si ben

hehe

oakcik mat komen mskan sy pulak=)

AdiSuda said...

owhhhh..ini la mat gebu erk..yg selalu di uar uarkan tuh..heee..salam perkenalan...sy blogger baru..suka tngk bloger otai..salam perkenalan ye mat gebu...^_^

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.