BEN ASHAARI

Monday, January 31, 2011

MAMAFAMI DALAM JELITA FEB. 2011...OHH LIHAT LAH DUNIA!

Tahniahh MamFami, aduhh, tiba2 aku rasa bangga tak hengat, hati kembang kan main, keluar semua segala macam benda, bukan hati berbunga je, tumbuh juga bunga kantan, pokok kesom dan juga pokok pandan wangi..haa macam tu lah punya suka bila mat dapat tau resipi Mama Fami muncul di Jelita Februari 2011...Hmmm syabas yea mama...Tapi apa2 pun mat pasti mereka yang disunting oleh Jelita, akan berterima kasih pada Puan Lily Haslina Nasir, penyelaras bahagian resipi di Jelita...Pada mat kak lily seorang yang "peka", bijak menyesuaikan keadaan media mengikut tren masa sekarang... Terima kasih kak lily.....


Sepatutnya kan Mama ni lebih layak tau keluar Jelita dari mat gebu, tapi tak pe lah kira aku blogger masak2 Jantan yang pestime keluar kat Jelita (agaknya laaa, ada kang jadi isu pulak si mat nihh!!)...hehe, yelah kita bukan chef profesional yeaa, sekadar panas di dapur sendiri...kan mama.. Ada 3 muka surat tersiar resipi mama. Kalau anda masih kurang yakin itu mamafami punya masakan, cuba perhatikan link blog beliau yang tertera di majalah tu...percaya kan...mat gebu tak kencing berapi punya kalau hal2 macam ni..Tahniah sekali lagi MamaFami....we love u!!..feeweeettt....hahaha... Ok dulu n3 selingan ini, salam dari DTS - Mat Gebu....pstt...bulan Mac nanti anda tunggu...ada lagi sorang blogger masak akan ke Jelita..aku dah kata kami blog masak2 bukan 2nd class...INGAT TUU!!!....

27 comments:

Ummi said...

Waaaaaaaaaaaaaaaa dah letak entry eks...baru nak amik gambar kat buku nih...adeeeiii...Tahniah buat Mama yang dirindui, disayangi, diminati...hehehee...Mat, lepas nih kita kacau Mama eh, dia xleh tdo suka hati dah skrg, peminat ramai nak on9 dgn dia tuh..nak tanya apa rahsia roti naik, muffin membusut segala kan...kan...hehee

Nieza said...

wah hebat tu...tahniah buat mamafami..semoga terus berjaya selalu:)

Mat Gebu said...

@ kak ummi - itu sudah pasti, sekarang ni kalau ada kemushkilan, pleasee yeaa contact wakil DTS bahagian tengah = mamafami..hehe :-)

@ nieza - yeaa betul....

Citarasa Rinduan said...

tahniah mamafami

cik mat, ayu kan rasa bangga dapat kenal cik mat n geng2 blogger masakkan..lebih2 lagi dah pernah rasa air tangan blogger masakkan yang pemes2...


hehehehhe...tahniah yer..ayu tau bulan 3 tu sure blogger toot....toot..
cayalah kak!!!!!!!!!!!

akuanakpahang said...

Salam CMG, mmg hebat tahniah buat mama fami drp saya :)
New Entry "Dah 18 tahun awak yaa :)"

Ummi said...

Mat - Hahaha..setuju, setuju..bertambah ringan kerja Admin DTS kan..kan...hahahha

cek chun said...

wahhh..hebat2 belaka nih.
tahniah ya mamafami.
tapi kan.. kalau dok baca2 klu cikmat bagi tu, rasanya tu cik kak hat duduk kat kontan tu. betoi tak..betoi tak cikmat :p

Ummi AmnaAmzar said...

tahniah mamafami..semakin terkenal lg nmpknyer..

cek chun said...
This comment has been removed by the author.
k'ngah kurau stone said...

Tahniah mama dan tahniah CMG..tumpang seronok kerana kalian sumber inspirasiku..resepi yang dicuba semuanya menjadi terima kasih bebanyak.kak ngah dah makin pandai le sikit bab kat dapur ni..dulu tak berapa minat sebab bahan2 tak berapa nak kenal he..he

Melur Jelita said...

Tahniah mamafami jelita..Tunggu Cik Mat masuk lagi dan lagi dan lagi dalam Jelita...Mudah - mudahan tak lama lagi Cik Mat masuk Tv la pulakkk....mana nak nyorok Cik Mat kalau dah masuk TV?hehehe

Cikgu Nurin said...

Tahniah...lepas ni nak tengok CMG and MF di tb.....


kalau sudi sila ke blog saya, bg sokongan pd dan doa pd pel kita di Mesir.

kalau sudi juga , tinggalkan doa dan komen pd blog seorg blogger yg anaknya di Alexenria, Mesir. Semoga doa dan sokongan kita akan menjadi kekuatan buat mereka. TQ

shah-kayrul said...

tahniah kat mamafami....semua blogger masakan semakin mantap skrg

NadiRah said...

wahh!!! top lah..
masuk majalah!!!
bestnyer...

qaisara said...

salam saya ada mencuba Mini frieds apple pie mmg jadi cuma pastri tu terlembik sikit sbb silap teknik tapi bila dh goreng bawak ke office sorang kawan tu cuba dia kata pastri dan inti tu sedap nanti saya nk cuba buat semula dgn teknik yg betul syukur saya jumpa blog ni tu pun kawan yg makan pie tu yg beritau saya,pie tu mmg menjadi intinya sedap la.

kakchik@ella said...

Baiklah CMG. KC sedang melihat dunia spt yg dilaungkan oleh cik mat. haha ..

inahar ali said...

salam mat..waahh tahniah wat mama & mat gak sbb dh jd chef selebriti femes ames dh skrg..hehe! pepun bulan mac nnti mesti kena beli gak majalah jelita ni sbb nk tgk lak puan housechef dr kuantan lak masuk majalah..huhuuu!! (ooopsss...terlebih sudaaaa..betui ker tekaan ku itew??? hahaha..)

Lelord said...

vavavvavaa blogger semakin hangat dipasaran

indahhouse said...

Salam CMG,
terima kasih ya, mewar-warkan. rasa bangga melihat kawan2 blogger masuk majalah jelita. bukan calang2 tu. :))

Mas said...

seronok tengok kekawan blogger masakan masuk majalah..
terasa dihargai kan....

Mama Gee said...

Salam MG...Tahniah lah pada Mama Fami! Bangga rakan blogger dah ramai yang glamour sekarang....Lepas ni sure MG masuk majalah lak!!!!!SAJI ke .....

Mat Gebu said...

@ mama gee - hehe, saya ada dah dulu dalam jelita...erkk SAJI..hmm depa pernah curi pic kek saya dulu...tapi nasib baik dah minta maaf...

syuwai said...

wah, thniah mamfami..

ei, bl0gger masakan best apa!

tp kalau tengok masa opis, memang kecur liur woo.. haha

Lina said...

wahhh resepi kat blog ni semuanya menyelarakan...

salam perkenalan...sy dah follow mat gebu yer :)

Wana Yusuf said...

Tahniah to mamafami..
Bloger2 masakan pun tak kurang hebatnya...

MamaFaMi said...

Mat... mama baru sampai sini, dengan lemah gemalainya... lemah gemalai sebab mama kepenatan hari ni. Non stop kerja. Kol 7 baru leh duduk.

Terima kasih tidak terhingga buat Mat kerana sudi mewar-warkan berita ni. Dan terima kasih yang teramat sangat buat kawan-kawan semua di atas ucapan dan doa kalian. Mama amat terharu. Tanpa kalian, siapalah kami.. semoga blog-blog kami ni, dapat memberi manafaat buat kalian semua, kalau tak banyak, sedikit pun jadilah... sama-samalah kita berkongsi ilmu ya...

HaSue said...

tahniah mamafami..tahniah2.tak sabar nk beli majalah..err,jelita?lama dah x beli majalah ni..hihi