BEN ASHAARI

Wednesday, November 3, 2010

NUFFNANG....TAK TIPU PUNYA OLANGG!!...

Salam semua...wawawaa, bukan nak tunjuk "exx' noo, tapi saja nak bagi tau, itu "NUFFNANG" bukan tipu punya olang, mat pun rasanya baru 1 tahun lebih join Nuff. Masa mula2 dulu kan, dapat cuma 50 sen je..lepas tu naik jadi RM 2.50..wahh suka kan main, pakcik kayoo!!. Sebenarnya kan pekara utama, kena letak ruang iklan tu seperti yang mereka sarankan. Lepas mat buat, iklan di blog DTS berjalan lah dengan lancar, naik sikit2. Masa tu blog Ben Ashaari ni semua masih di angkasa lepas..merayau tah mana2..belum wujud lagi beb!!. Benda ni semua rezeki, tak boleh tamak2 kan..

Pada mat, dulu dah merasa dapat lebih (tapi bukan lah banyak mana, syukur alhamdulillah), sekarang biar lah mereka2 yang baru, merasa pulak, rezeki Allah mana kita boleh nak kaut semua. Perasan tak carta tu, mat letak sebahagian je, belah bawah dia ada lagi, tapi cukup lah kan. Bukan apa, nak juga share bahawa berblog pun dapat juga hasilnya, kalau yang bijak macam yang lain2 tu mat percaya, lagi lebat dan sarat masuk nya...kaannnn...hehe.

Ok, setakat ni dulu N3 selingan, mana2 yang baru berblog dan belum mendaftar Nuffnang tu silalah berbuat demikian di sini... Ikut sahaja langkah2 yang diberi, pemilihan bahasa pun disediakan, nak bahasa Malaysia atau English. Oh yea jika nak tips mudah difahami, anda boleh masuk ke blog jiran sepagar DTS, siapa lagi kalau bukan Ben Ashaari, masuk blog BA, lepas tu pergi belah kanan di gambar "model" tu dan bahagian bawahnya ada ruang "search", anda tulis jee "tips nuffnang", lepas tu klik, wallaaa, keluarlah segala tok nenek tips dari BA...akhir kata salam sayang dari DTS - Mat Gebu.. Jumpa esok dengan N3 masakan, insya allah..

19 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

tak ada beza antara cik mat dan ben..
2,2 sangat bagus dalam dunia blogging

anda memang terbaik..

Mila said...

Salam EN. Mat.. Mila guna nama EN. Mat untuk masuk contest, minta maaf kalau tak suka...

http://abahmila.blogspot.com/2010/11/idea-dan-motivasi-berblog.html

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tahniah ya Cik Mat.. Itu la hasil dari ketidakkedekutan (ada ke istilah ni?) ilmu... pasti Allah balas segala keikhlasan itu... keep blogging dan teruskan berkongsi ilmu memasak. Thanks.

Ummi Alifya said...

Alhamdulillah Mat Gebu yang best...bestaaa...semuanya rezeki berkat usahakan...syukurrr...

kakchik said...

memang setuju dengan cik mat, nuffnang tidak tipu. kakchik pun sejak letak iklan nuffnang dari bln 10 tahun lepas hingga skrg ni, dah 2 kali cash out. alhamdulillah sambil blogging dapatlah juga elaun sikit. nak tunggu hjg bulan ni pula untuk cash out ketiga. kumpul 3 bulan biar banyak dr dulu2.

Shahazrin Saharudin said...

Respek...

Hariz said...

Wow mat... Saya percaya akan nuffnang.. Tapi tunggu saya dapat cek dulu naaa.. hehehe :P

Nannie said...

salam Mat Gebu,
Beyul akak yg baru 2 bln dgn nuffnang pn dah happy walaupun baru dapat ciput je tapi makin hair makin bertambah duit dlm akaun heheh best , best sebenarnya berblog ni dpt juga duit walupun sikit sapa nak bagi kan usaha kita sendiri juga tu .

TopsyTurvyMum said...

Salam Cik Mat,
Wahhhh!! Macam ni, tahun depan boleh la pinang anak rajaa...

*larikkk*

hana said...

woww pakcik kayo pakcik kayooo... kumpul wit wat hantaran mat! anak sapo la yg bertuah tuhhh.. kekekeke

Mat Gebu said...

salam ayu...
erkk...saya biasa2 je ayu, sebenarnyakan kita semua ni sama2 bagus, sebab idea masing2 tak sama. Jadi pengisian blog lagi menarik.

salam Mila...
Ok no problem dan saya terhibur dengan N3 anda tu...

salam miss mirror...
Terima kasih dan mudah2an sifat keikhlasan saya tu akan terus wujud.

salam ummi...
syukur alhamdulillahh...aminn.

salam kak chik...
Waaa..terharunya saya kak chik sudi letak komen, betul kan, nuffnang tak tipu, cuma kita perlu bersabar...terima kasih yea kak chik..

salam shah...
Uikk biasa2 je bro, orang lain lagi lebat...tak caya tanya Ben..

salam prof..
Tunggu jgn tak, esok2 bila dah tunai kan check, kalau tak nak, boleh transfer ke acc DTS..hahaha.

salam kak nannie..
Betul tu kak, lama2 baru jadi banyak, pstt saya tabik dgn akak, pasal diet tu...perghh..handal kak nannie!..

salam TTM...
Hahaha, boleh sangat, anak raja gopal, lagi pun esok deepavali kan..

salam hana...
wawawaaaa...statement pepagi kan mainn...tatau lah anak dara ke janda yg aku pinang, tapi aku dah pinang puteri teko, amacam tu..haha

syok2u said...

wah..seronoknya..syok2u baru 2mgu blogging dah syok untuk merasai pendapatan dari nuffnang..duit masih RM0..unique visitors ada tapi kosong..knapa ya..ada yang boleh terangkan kat saya tak???

kak ina kl said...

betullah mat..nuffnang tak tipu..tu sebabnya akak setia lagi dengan nuffnang ni..yang buat best lagi dapat gie events dia yang best-best.

pelan-pelan kan mat..barulah boleh berjya.bukan senang nak senang.

joegrimjow said...

da terima duit jugak
wahaa

nba-Nur said...

Salam. Nur belum pernah merasa lagi duit hasil berblog. Suka tengok kawan2 blogger yang dapat duit elaun pemberian Nuffnang. Sekurang-kurangnya dapat naikkan semangat untuk terus berkarya dengan lebih kerap lagi. Tahniah ye Cik Mat..

Mama Kembar said...

wah banyak nya cik mat... moga en nuffnang terus sayang & makin bertambah rezeki cik mat :-)

mush said...

BA dan DTS adalah pncetus smangat sy sjak2 akhir2 ini..sbb sy b'blogging dh 1 thn tpi bru bln lpas phm apa sbnrnya dunia blogging + nuffnang..smuanya bla sy mula mgenali u ol brdua..sjak sthun dlu my nuffy hnya RM0.25 je,tpi stat bln lpas dh mncanak naik ke angka puluh2..thanx a lot troskn mrendah diri,mcm ni la melayu yg x mdah lupa bngsa nya..yg sgup mcemar duli (ecehh) utk brmah mesra dgn rakyat jelata..sgt admire dgn u ol berdua..jom ngedet..hehe

tiefazatie said...

wah..sgt best la bang!salute habis nie..ifa bru je nak berjinak2 nie..tahniah bang!sori ye...sllu jd silent reader ni..hiii

juanita said...

wowowowowo...bes nya..bila la nak dpt byk camtu ..huhuh

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.