BEN ASHAARI

Wednesday, November 17, 2010

N3 DI PAGI 11 ZULHIJJAH 1431 HIJRAH..

P1230942
Salam semua, selamat pagi, waa sibuk nih, sibuk..haha, tapi sempat lagi update sementara ada masa, menunggu kehadiran tetamu. Semalam mat masak yang biasa2 saja, alahh lauk hari raya. Mat ingat nak masak soto saja, tapi atas "perintah" dan "arahan", kita kena lah buat apa yang diminta, kesian tak kat mat gebu?, tapi kena ikhlas, semalam Ustaz Ben dah sound kat mat gebu, "kena ikhlas...mat"..waaa, berpinau mata aku baca, kena sound dengan pak ustaz...yelah..yelahh..ikhlas lah nihh..hahaha.

Kalau perhatikan mat masak macam orang lain juga, ada rendang daging pedas, kari ayam kampung, serunding kelapa udang kering dan sayur lodeh...sambal kacang mat tak buat, sebab tak berapa rajin nak buat. Ketupat tu kan, hehe, bukan mat buat, tapi jiran tetangga bagi, mat cuma rebus ketupat nona. Ketupat daun tu tak kuasa lah nak menganyam, lecehh. Hmm ok lah yea, nanti senang2 mat share resipi menu2 tu semua, tu pun kalau ada masa terluang...insya allahh...Salam sayang dari DTS- Mat Gebu...Jumpa nanti dalam N3 seterusnya....

7 comments:

marina anakcikbob said...

Selamat Hari Raya Aidil Adha EN. Mat Gebu..

aishah said...

Salam cik mat...

Selamat Hari Raya Aidil Adha..kecur je tgk resepi cik mat....mesti sdp tu..

{ finieViolet} said...

raya ni sy dan kuarga buat nasi jagung je.. ayam masak merah, dalca daging tetelan dan rojak timun/nenas... ketupat pun ada juga..dan rendang ayam tua..

Lya Colours said...

selamat hari raya cik mat
sedap2 nampak menu tuh =)

Mat Gebu said...

salam marina...
Selamat hari raya juga utk anda sekeluarga.

salam aishah...
Selamat hari raya, juadah biasa2 saja..

salam finie...
Waaaa meriahnyaaa..saya masak ala kadar jee..

salam lya...
Selamat hari raya jugaa...

Hariz said...

Sempat aihh dia... Bila mat nak buat open house?

Mat Gebu said...

salam hariz...
Erkkk...hehehe

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.