BEN ASHAARI

Thursday, November 11, 2010

ISU "MEMPERGUNAKAN" DI BLOG B.A

Salam semua, anda yang selalu berkunjung ke blog Ben, mesti ada terbaca pasal isu 'MEMPERGUNAKAN"..betul?..ada disini dan disini .. Mat tiba2 kan terpanggil nak selitkan N3 ni. Perasan kan feed URL, blog BA terletak bawah header tak cantik blog DTS tu...nampak tak anak2 semua....

Dan... feed URL blog DTS ada dibawah header BA..Hmm ni sebenarnya idea BA, rasanya mat dah tulis dulu pasal ni, kes pasal kekeliruan antara blog DTS dan blog BA, disini... Secara jujur dan terus terang, kami memang bekerjasama dan hasilnya sungguh memberangsangkan, macam mat ni bukan lah seorang blogger yang pandai, terutama SEO yang sering di war-warkan tu, walaupun ada juga mat baca dari blog blogger2 terdidik. Cuma mungkin SEO tentang makanan je yang sangkut di DTS kan..hehe.

Pasal isu ini, yea memang betul, apa je BA buat untuk blog nya, blog DTS pun akan menerima tak sikit banyak tempias nya. Begitu juga sebaliknya. Apa2 pun bab "mempergunakan" tu tak payahlah dipersoalsibukkan jika anda rasa serasi, dan boleh bekerjasama antara satu sama lain dikalangan blogger, apa salahnya..situasi menang - menang, macam tu lah kami DTS - BA.

15 comments:

Ummi said...

Waaaaaaaaaaaaaa...Win Win Situation ekss...bukan KeTAT KeTAK Situation ke..hahahahhaa...Ya la, ya laaa...kita paham konsep tu...tahniah la tunjuk ajar kalian berdua...kita dapat tempias air liur jek..huhuuu

ANAK KECIL PANJAT KERUSI
TIBA-TIBA JATUH KE DALAM RAGA
BA DAN DTS MMG SERASI
JANGAN ADA YANG NAK CURIGA

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

betul tu kata kak ummi

yang pasti dengan luahan entry ini..makin ramai yang memahami..ini kes sama2 dapat untung....bukan BA dan DTS...

kamilah.....senang nak pi jalan2..sat2 ke dunia masakkan, sat2 ke dunia luahan perasaan

Mat Gebu said...

salam kak ummi...
wahh kejii..ahaks, i malas tau nak beli pantun, tgh ketat ni...hmm

ROTAN DIANYAM JADI KERUSI,
BANTALNYA PULA DARI JERAMI,
BA DAN DTS MEMANG SERASI,
LAGI SERASI BILA ADA KAK UMMI..awww!

MamaFaMi said...

Mat, kalau macam ni kan, mama pun nak MEMPERGUNAKAN ko la Mat. Bley cam tu?

Tak mo pantunla.. penat. Mama terrajin ko petang tadi! Ha ah, tahu, mama ni cakap tak serupa bikin. Tadi kata malas, tapi nak buat cemana, kompas pusing arah rajin...hehehe

BEN ASHAARI said...

marilah mari... zanussi ada tak sini ?

Mat Gebu said...

salam ayu...
Mudah2an macam tu lah, kadang2 mereka ni kurang jelas, ada tu mmg dah tau tapi saja lahh..sikap org kita jangan tatau..

salam mamafami...
Hahaha demi mamafami, i relaa u, adakah anda ingin mempergunakan patik sebagai geng gentel kulit tat?..Ma, saya terus ketat sampai ke malam...tak loose langsung nih.

salam ben...
Zanussi adaaaa, lepas ni nak suruh beli Bread Maker pulak...esok bagi tau Zila.....

zakiahnaim said...

salam...
sy suka blog BA n DTS....terjumpa blog BA...n ternampak blog DTS...menu dlm DTS menu yg menyelerakan...maklumlah lama tak pegang periuk belangga sbb dapur baru nak pasang..hehe..

kolaberasi yg mantap sy kira...berjaya...boleh dipraktikkan ileh blogger2 lain..

jalan2 cuci mata...hehe

MamaFaMi said...

Mat...Zila dah ada Kitchen Aid tak? Kalau tak de, masukkan sekali dalam list Ben tu.... hehehe... Ben, kami ni bukanlah menghasut, tapi tolong menolong... ahahaha... tak gitu Mat?

Mat Gebu said...

salam zakaiah...
Terima kasih puan kerana sudi singgah DTS...

salam mama...
Belum maa, takpe esok nanti saya bagi tau zila..wawaa...ada lah yg nangess tu kang..

Qhamel said...

sweet la buat mcm ni.. sweet gler.. ade jgek yg dengki

Affieza said...

Bekerjasama berganding bahu,
Tolong-menolong bantu-membantu...

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Salam cik mat,
Eerrr..agak2 cik mat bz tak..?bukan hapa..ni aaa saya ter'tag' cik mat tuk joint contest (buleee main ter ter..?)hehe..jgn maghah ya..nnt kene jual!nganagaga..

Have a look!

http://sufeenan.blogspot.com/2010/11/aisyeehaqaq-kene-taggiveaway-domain.html

Chik Att said...

kerjasama amalan mulia che Mat ......
mengukuh silaturrahim ...
apa kesah ke orang nak kata ..... janji niat baik kan kan kan ....

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

alaaa mat.. biasa la bila ada PHD nie.. payah..
org tolong menolong tuh pon salah.. orang yg tak tolong lagi la kena kutuk...

apa pun pekak kan teling n teruskan masak masak yg best tuh enchik mat :D

// klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

misza said...

salam en mat. saya baru berblog. x sangka juga dalam dunia blog ni banyak juga dengki mendengki yer...ingatkan mcm en ben kata berblog untuk cari kawan, bukan lawan...

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.