BEN ASHAARI

Wednesday, August 4, 2010

JELITA OGOS 2010 - MAT GEBU...ADA APA?

Assalammualaikum semua, syukur alhamdulillah, untuk kali ke-2, resipi mat tersiar di Majalah Jelita keluaran Ogos 2010, dimana Fazura menjadi covergirlnya. Jauh sekali dari sifat bangga, mat dengan rendah diri mengucapkan terima kasih pada "Puan Lily Haslina" penyelaras bagi ruangan resipi di majalah Jelita, kerana memberi kepercayaan pada resipi2 mat untuk disiarkan dalam majalah mereka. Bukan nak puji, begini lah baru ada "etika", bukan main rembat, dan tepek dimajalah mereka (anda semua sedia maklumkan kes tu). Tapi mat sebenarnya tak nak lah jadi glamour dan terover expose, cukup lah seperti sekarang.... insya allahh...eh tak mo cakap habis juga kan. Kali ni resipi mat disiarkan sebanyak 4 halaman di Jelita....


Muka surat 190 ialah resipi kek sifon gula melaka, resipi memang ada di blog tapi langkah demi langkahnya hanya tersiar di Jelita. Satu lagi dimuka surat 192...


Seterusnya di mukasurat 193 dan 194. Memang gambar2 masakan ni ada diblog. TAPI jika anda lihat di dalam majalah, kejadian gambar dia amat ketara perbezaannya, mat sendiri terpaku, sebab nampak lagi menarik dan menyelerakan..serius waa cakap sama lu ni beb. Lagi satu nak puji, cara mereka meletakkan resipi2 tu..nampak lawa sangat dan kemas....Apa2 pun mat ucapkan terima kasih juga pada semua pengunjung blog, follower, silent readers dan teman2 blogger tak kira apa juga jenis aliran blog anda..Oh yea bila sebut "Jelita" kan..ehem ehem, ada sorang doktor jelita yang bukan mat nak puji, tapi sungguh rajin ke dapur, klik sini utk ke blog beliau... Ok dulu, salam sayang untuk semua dari Mat Gebu....

53 comments:

Miss Izah Mohamed said...

tahniah mat gebu.. hehe
nant mesti ramai beli jelita :)

ain said...

salam mat. Tahniah ye kerana sudah mengorak langkah ke media cetak pulak. Bannnggaaa ngan mat!!!

S.I.T.I said...

tahniah CMG....

Normi Ali said...

Tahniah Mat....moga sukses lg selepas ni ...

PUTUBAMBU said...

tahniah ye mat..! nanti kita beli..

kita pun silent reader kat sini gak..
adaa gak le ambik resepi mat tu.. tapi buatnya tak sempat2 pun lagi..
(kira halal le ye)

Ain said...

tahniah bang mat....

kena beli gak satu majalah nie....

azila said...

tahniah en.mat:)

fatinz said...

weeeee... bangga nyaa akak.... tahniahhh2 cik mat

Anna Qawina said...

tahniah..semoga terus berjaya menghasilkan resepi2 enak & gambar2 yg lawa2...Hidop Cik Mat!!!

Sally said...

tahniah mat..Sally pun tumpang bangga la..rasa nak suruh en.suami sahut cabaran masak-memasak ni pulak..asyik kena komplen jer..baik suruh dia jadi cam mat ni..baru boleh nak komplen.hhhe

Lelord said...

congrats...seb bek aritu dh soh adik pos majalah2 ke Doha. Dapat le belek2 pasni

Shahrul Shaharuddin said...

Congratz Mat!
Salam perkenalan.. bro nyer masak2 mmg best..! =D

yours
SH

EDDIE YUSTIN said...

Taniah Cik Mat..cipta lagi resepi-resepi yang menyelerakan terutama resepi untuk raya nanti....

ohoeya858.blogspot.com said...

Wahhh!! Tahniah Che Mat.. Skali lg i msti dpt kn Jelita Ogos nih spt trdahulu..

K.Nor said...

salam che mat, tahniah!! mmg sentiasa bangga dgn anak teruna sedenak nih :)

hijriah-hidayad-hiwayat said...

congrats CMG.

Khai Adry said...

Salam Mat Gebu .....

Tahniah dari saya sekali lagi kerana berjaya mendapat tempat dalam majalah JELITA tu .... resepi nye sungguh menarik dan mudah untuk dimasak. Saya juga kalau sehari tu tak tengok blog Mat Gebu tak sah rasa hidup saya ni .... Tahniah dari saya sekali lagi ....

Ummi said...

Waaaahhhhh...akak tunggu2 pagi tadi, tengok2 sekali lg dah berderet komen...Tahniah Mat!! Sesungguhnya akak sungguh bangga dengan blogger ikhlas dan cekal seperti Mat yang x jemu2 berkongsi idea dan sentiasa menceriakan cyber masak2 nih! Kehadiran Mat di sisi kami kaum Hawa (haaa..tu diaaa..mcm nk bg ucapan lak, sopan gituuuu), amatlah kami bangga dan dihargai...Mat punya kelebihan tersendiri dan x mungkin ada pada kami kaum2 ibu ni...tu pasal Jelita terpikat dengan Mat Gebu!! Tahniah sekali lg Mat..nnt belanja akak kat YM je cukuplah...hahahaha..Salam Tahniah sekali lg Mat!! Jangan lupakan rabbit comeiii dalam pasu tu eh!

eT said...

yer la..tetiba teringin nk beli jelita plak...

annejeff said...

Salam mat gebu my pabaret blogger..
congratulation to u for yr achievement ... SO PROUD OF U
tak sabar nk bli jelita

bdaria said...

tahniah....CMG. Melangkah setapak lagi kedepan lepas nie boleh keluar buku pulak.

Aishamirafiq said...

Taniah Mat...
Aisha nak beli la majalah nie...

Aishamirafiq said...

Taniah Mat...
Aisha nak beli la majalah nie...

Yatie said...

Salam Mat,
Tahniah dari akak serta keluarga...akak tumpang gembira dan berbangga dngn kejayaan ini....semoga Mat terus berbakti dngn kelebihan/anugerah yg di miliki ini..syukur Alhamdulillah.

d'ya fiza said...

tahniah en.mat...
sememangnya resepi en.matlayak masuk dlm mjlh;)sehari xjenguk blog mat ni xsah rasanya...hehehee... truskan bg resepi yg best2 ye;)

PearlnScarf said...

tahniah ye cik mat.. semoga sukses... nanti fiza beli jelita ogos

kak ina kl said...

salam mat..untung mat pandai ambil gambar walaupun guna kamera biasa ajer..dan mat berhak dapat penghargaan camni.

tahniah sekali mat..semuga selepas ni nama mat akan lebih fofolur.

MAS ( DUNIAKU ) said...

tahniah che mat...moga sukses lagi yer...

Mat Gebu said...

Terima kasih pada semua..macam ni pun dah ok...tak mo lah panas2 sangat..hahaha...

liana m. said...

cik mat!!! wahh congratsss masuk majalah jelita yeaa..tahniah22. nnt nak beli gak la ;) lepas ni buatla buku resipi plak yea..mesti laku! hehee..

alamak cik matt..awatlaa iklankan sy kat dlm post cik mat..segan edennn..waduhh22.sy budak baru belajar je ni..huhuhh

Mat Gebu said...

salam Dr...
Terima kasih..erkk tak pe lah jgn risau dan ragu, saya ikhlas membantu..kata nak bagi panas blog..jadi ni nak bagi hangat lah. Sebelum ni kan Dr dah ada blog, tak de lah baru nak belajar sangat..

Chevy said...

Tahniah CMG

ina said...

tahniah cik mat...alhamdulillah disunting secara ber adat kali ni yer...semoga terus success. ;-)

ilahjy said...

selagi kita ikhlas dalam berkarya ahakss mcm saterawan negara pulak.. selagi itulah rezeki kita tetap dimurahkan dan diberkati selalu.. tidak sia2 segala usaha kita dlm dunia masakan blog ni..aminnn...semoga cmg terus berkarya dlm masakan ..emmm..

Aida Rezuan said...

Salam Cik Mat,

Tahniah ye atas keluaran majalah Jelita! :)

hanieliza said...

kakliza ucapkan tahniah atas kemunculan dalan JELITA..
semga CMG akan terus sukses dan sukses..
lama-lama femes la kawan kita ni....

Mat Gebu said...

kak liza...
Waaaaaa..tak mo femesss...biar lah kak liza sorang jee yeaa yg femes, saya biar lah bergerak "underground" sajaaa...

Jiya said...

Tahniah mat gebuss!! dah kasik frame belom nighh??? Hehehe!

Chempaqa said...

salam cik mat
tahniah...suka tgk resepi kawan2 muncul kat mag..kali nie dipinang secara beradat yer..alhamdulillah..

aZLiNa aZiZ said...

Assalamualaikum CMG, wah3..syabas dan tahniah daripada saya. :D

Kadang2, eh biasanya, air tangan lelaki memang luar biasa daripada biasa :)

P/s: Lepas ni, boleh terbit koleksi resepi edisi Mat Gebu. Sukaaaa ;p

soffya cik bulan said...

fuhhh thniah yerr...
hrus bljr msk dgn en mat gebu lh pasni..

(malu3x)

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

tahniah mat gebu... skarang lau nak masak apa suka cari dalam blog nie.. tq yer... nak cari majalah wanita sat g.. :D

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

KC said...

wow, hepi for you la mat gebu! cayalah...

Janna Rusly said...

Salam En Mat Gebu.. Big TAHNIAH yer.. memang saya akui, semua masakan u memang amat menarik and nyumyyyyyyyy....

Mat Gebu said...

TERIMA KASIH PADA SEMUA..TERHARU NIHH...TANPA ANDA PENGUNJUNG BLOG TIFFINBIRU, SIAPA LAH SAYA NI...HEHE

echah_syed said...

masyukkkkk...!bila nak belanja combi :p

Min Bakingproject said...

Mat, congrats! nanti buat buku resepi sendiri pulak Mat.. eh ada ke muka Mat kat Jelita tu ?

Chik Att said...

Salam Cik Mat ...
Selama ini .... CA ni jadi silent reader je. Thank juga .... sebab CA ghajin gak cilok resepi Cik Mat yang mengiurkan tu......buat santapan sekeluarga.
Tahniah... dah keluar majalah .... pas ni bleh jadi cam kak Hanieliza kita... buat buku resepi plak...

Moralle said...

Thumbs up for you CMG....nanti go JB I nak belik lah the Jelita...hehe...

mytrajet74 said...

congrats Mat...anyway support le kawan2 nye blog k....

hana said...

salam mat... aiseyyyy wa sulah terlambattt... tapi wa mau jugak cakap tahniah sama lu mat! wa dari dulu wa caya sama lu! kene pinang itu pompuan jelita sulah dua kali! itu maknanya bini lu ader dua ka mat??! haiyyaaa lu mmg hebat la mat! muekekekekeke....

Ciao Annin-sama said...

Congratz Che Mat!!! Support anda sentiasa! :D

Mat Gebu said...

Terima kasih banyak2 pada semua...waa terharu..nak nangesss!!..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.