BEN ASHAARI

Wednesday, August 11, 2010

AWAL RAMADHAN DAHH KENA TAG...

Salam Ramadhan semua, awal2 puasa dah dapat tag..ingatkan dapat projek mega 5 juta kaa, haha tak pe lah, orang tag kita tanda mereka ingat kan kita..betul tak Ben...Macam Ben, mat pun dah perah dapat award ni dulu...tak pe lah dari rasa mengantuk jee, elok leer buat homework sikit...ok Jom kita tengok soalan2nyaa...

Soalan 1: Adakah anda rasa HOT..?
Masa memasak...yesss very...very...HOT, ate dah dekat dengan dapur..betul dak?

Soalan 2: Upload wallpaper PC/laptop yg anda gunekan skrg?
Wallpaper tu apa...oo kertas dinding ek..yang biasa2 jeeee...

Soalan 3: Cerita pasal gambar nih..?
Gambar mana pulak...tak de pun..gambar masak2 ada laa..peningg!!

Soalan 4: Kali terakhir makan PIZZA..?
Hmm, 2-3 bulan lepas kot, tu pun buat sendirinya pizza..

Soalan 5: Lagu terakhir anda dengar..?
Selamat malam nyanyian Faizal Tahir...malam tadi lahh sebelum tidur..

Soalan 6: Apa yg anda buat selain selesaikan tag nih..?
Melopong....

Soalan 7: Selain nama sendiri anda dipanggil nama ape..?
Mat Gebu.....Mat Gebu....Mat Gebu....Mat Gebu.....

Soalan 8: Tag lagi 5 orang...

Soalan 9: Siapa orang no. 1...?
Kak Ina Kl, geng masak2 dan juga geng kolek set antik...

Soalan 10: Katekan sesuatu pada orang no. 5...?
Tuan Aibaks...moga anda berjaya dalam dunia berblog..insya Allah..

Soalan 11: No.3 ade hubungan ape dengan sape...?
Sedara rapat, cuma lain mak lain ayah..faham tak?...blurr ek?

Soalan 12: Bagaimana pulak dengan no.2...?
Blogger masak2 paling meriahhh!!!....Hidup Kak Maz!!

Soalan 13: Kata2 cinta dengan orang no.4...?
Pernah dengar kes orang kena kerat 16?...haa, berani lah nak kata2 cinta kat bini orang!..

Soalan 14: Berikan 5 fakta yg anda tahu pasal orang yang anda tag..
Mereka ini masing2 mempunyai blog.....haha, idea tak de, puasa, jadi tak boleh nak fikir lebih..maaf yeaa...

5 comments:

MamaFaMi said...

Salaam Mat...
Hahaha...Maz kena tembak 2 kali! Ummi pun dua kali! Shian diorang! Eh, nanti cikgu kalau 'correct' paper ko, tak leh kasi ko markah penuh tau sebab soalan terakhir tu, dia mintak 5 fakta, ko bagi 1 je. Kalau Cikgu Ben bagi fullmarks jugak, nampak benau dia pilih kasih! Muahahahaha.... apa-apa pun mama pass up homework dulu! Yahoo...

Mat Gebu said...

salam mama....
Hahaha, gasak leer..tgh berpinau ni mata...jawapan pun ala2 bidan terjun tingkap je maaa...

MamaFaMi said...

Waalaikumussalam Mat...
Ehhhh jangan kasi bidan terjun dari tingkap, nanti patah kaki dia, saper nak tolong ibu ibu nak bersalin wei.

aibaks said...

aduh..aibaks kene tag plak dgn cik mat gebu kite nie.. jgn ler terjun2 mat..kang tak de plak idea nak memasak kt blog mat..

Siti Indrawati said...

Salam Cik Mat..ok saya dah jwb tagnya cuma lupa nak cekut gambar nya..apapun memang terharu sangat..terima kasih yer..

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.