BEN ASHAARI

Monday, June 7, 2010

MAT GEBU DITERJAH "CIKGU ISZA"!

Assalamualaikum semua, salam Isnin..Hari ni mat terkejut, tergamam dan ter..segala2nya lah..apa taknya pagi tadi dalam jam 10 lebih, tiba2 loceng rumah berbunyi..Masa tu mat memang dalam keadaan tak terurus (maklumlah urusan kerja2 rumah ni kan ada kala tidak mengizinkan kita sentiasa nampak elok), terus buka pintu dannn, kelihatan diluar ada seseorang wanita bertudung...Jeng..jeng...jenggg...mat dah dapat agak, ni mesti "Cikgu Isza"..Ohh tidakkk...hahahhaa, dengan rupa ku yang huru hara, adehhh...Tapi lepas tu semua berjalan seperti biasa (pak tua mu ini mmg macam tu, lepas warm up, siap laaaa, berborak tak henti2!!)....Lain kali cikgu jangan terjah saya macam tu lagi yeaa...i tak relaaaa..hahaha. Cikgu Isza datang bersama suami, adik2 beliau dan tak lupa ke dua ibu/bapa. Terima kasih pada Cikgu Isza, suami dan anak2, adik2 cikgu dan tak lupa juga untuk kedua ibu/bapa cikgu Isza yang begitu spotting sekali...pstt mak cikgu Isza pandai masak, nanti nak korek2 rahsia masakan..tak bley jadi nihh...hehehe.. Minta maaf yea jika ada terkasar bahasa dan layanan kami yang tak sesempurna mana, cikgu siap bawak buah tangan lagi..terima kasih sekali lagi....

10 comments:

Siti Indrawati said...

salam Cik Mat...Wahh pagi2 dah kena terjah hari ni ngn org Pahang..apa pun memang best dpt jumpa live ngn Cik Mat..layanan VVVVVVVIPPP....Kalo boleh hari2 saya nak g umah Cik Mat..mintak lauk hehehehe..

Mat Gebu said...

salam Indrawati...
Ha ah...adehh, tapi apa2 pun semuanya berjalan dengan lancar, cuma tu lah dpt minum air dan makanan ringan jeee...

aibaks said...

wa..makin ramai menerjah rumah cik mat ni.. bagi la alamat..leh la kite sume tangkap terjah gak.

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

NASIB TAK TERURUS...KALAU AYU...SURE KURUS....

KIKIKIK....TERJAH MAIN PERIUK DAN KUALI....

Chempaqa said...

salam cik mat...
wahhhhhhhh...bestnya kna terjah dek bloggers..x teryrus x per..yg pnting kat atas meja semuaaaa terurus....kih kih kuh

Jamie said...

Salam cik mat... sian cik mat kena terjah gitu...ngalahkan artis fofular nie.. nanti panggil abg rambut ketak pulak terjah cik mat yea...
saya pun teringin nak pi terjah gak..takut cik mat tak bukak pintu langsung jer..hahahahaha

cikgu isza said...

salam mat,
maaf yer jika saya menyusahkan..
tak tahulah ngape hati meronta2 nak jumpa mat.. tu yang tawakal jer cari rumah mat..
terima kasih sudi terima kunjungan dari blogger biasa seperti saya..
kalau tak dpt jumpa.. lagi kempunan daripada tak dapat masakan mat tuu..
kalau ke ipoh.. contact2lah saya :)

Mat Gebu said...

salam aibaks...
Uikk, nak terjah juga, u don like that..hahaha, pingsan pak tua kang..

salam puan siti...
hahaha...kalau dengan periuk belanga, kita ajak dia join masak sekali..

salam chemp...
Alahai, hidangan ala kadar jee...

salam Jamie...
Hahaha, biasa2 jee..APA!! abg rambut ketat, yg tu kalau terjah saya, aku terus rebonding kan rambut dia...rela keee?

salam cikgu isza...
Allah, jgn kata itu, dengan seikhlas hati saya tak rasa menyusahkan langsung, cuma terkejut dengan kecekapan cikgu isza mencari pondok hamba, saya pun cuma blogger biasa juga cikgu, antara kita tak de beza cuma berlaian negeri saja..apa2 pun terima kasih sangat atas kesudian cikgu dan semua singgah..terutama mak cikgu yg spotting sangat tu, tak pe lain kali dtg kita gulai tempoyak yeaa...

SD said...

tengah2 malam haku plak terjah cik mat secara maya...huhuhuhu...maknan2...

SEGALA KESAH TENTANG BLOG SD

Mat Gebu said...

salam SD...
Hahaha, tak de masalah, saya pun tidur lewat, jam 2-3 pagi....