BEN ASHAARI

Monday, May 24, 2010

SITI RAHAYU, JAJA'Z & CIKGU ISZA...MENGE"TAG"..

Wawawawaaaaa......musim tag ni bila lahh nakk habisss......Kali ni mat ditag lagi oleh "Puan Siti Rahayu" , "Jaja'z"dan juga "Cikgu Isza", tak pelah orang tag kita tu tanda orang ingat...tapi kan ada juga yang menyampah, tag juga....attack!...kan bunyi seakan2 gitu...Seperti biasa, tag2 semua ada undeng2....seperti berikut...
  • Tulis 23 pekara rawak tentang diri anda (sama ada fakta, impian, atau imaginasi)...laaa pesal 23 jee...lain kali suruh lah 2300!!!...baru besss!!!
  • Sampaikan tag ini kepada 5 rakan blog yang lain ....siap2lah koo orang kejap lagi aku pilih..tunggu ek!..
  • Harus ikut peraturan, kalau tidak, tag anda tidak sah.....Yesss madamm!!!...(banyak Jelita muka memasing!)..
  • Ikut segala yang ditulis di atas.... Yelah..yelahh!!!!....
Ok ni secara rawak dan ikut apa yang terlintas di fikiran yeaa...
  1. Nama penuh Adnan Ibrahim, panggil diblog Mat Gebu..kadang2 Ah Mat Gebu..kenapa?..sebab guaa ada chinese blood okeyy...
  2. Umur 34... (8hb January 1976) dah tua, tapi belum kerepot....
  3. Anak no 4 dari 4 orang adik beradik, kira pak usu lah..
  4. Anak2 buah panggil "Pak Usu"...ada juga yang panggil "Ucu"...arghh tak skeee leerr..
  5. Memasak memang dah jadi darah daging...tapi ada kala boring gilaaa koo..sabar..sabar..
  6. Berblog antara kegemaran.....pendek kata kalau 1 hari tak bukak blog, macam kitaran hidup ku tak lengkap.
  7. Takut lah tengok cerita hantu, tapi suka tengok....kalau part seram, buat tak nampak, atau skodeng celah jari..haha, pecah lobang guaa..
  8. Duduk di Sedenak...Lahir di Sedenak....kami adik beradik lahir kat rumah...tak sempat pi hospital, memasing dah keluar.
  9. Tinggal bersama bonda, ayahanda dan kekanda sulung ku....orang kata aku anak mak..peduli apa, dah dia yang beranakkan guaaa....
  10. Kadang2 semua benda macam nak buat....lepas tu kan satu pun tak buat...macam mana tu?.
  11. Dulu peminat setia memelihara ikan, paling suka ikan "Koi"...lepas peristiwa ikan ku mati seko demi seko, hobi itu turut terkubur.....frusttt!!!...
  12. Alergi makan udang, sotong, ketam dan makanan laut kecuali ikan...TAPI...godaan dia kuat sangat, makan lah juga sikit...banyak susah lahhh..
  13. Paling suka asam pedas, ulam2 dan singgang ikan...tapi yang lain2 tu makan juga..dah sendiri masak, betul tak...tapi ada tu ikut permintaan....
  14. Paling addict bila tengok teko antik....yang ni tak boleh nak elak dahhh...
  15. Tak tahan panas....nanti berasap!.
  16. Tak berapa suka tempat yang dikerumuni orang....rasa rimas dan stressss...
  17. Kalau shopping barang basah, suka sorang2, kalau ada geng, nanti tak puas nak belek2..
  18. Tak berapa reti nak berborak sangat...tapi bila dah start susah nak kawal...dia lajuu jeee..
  19. Petai my feberet ulam, walau pun bucuk, tapi sungguh mengiurkan..ahaks, but no jering and kerdas okeyy..tak suka.
  20. Cukuplah susah hati kalau dengar sesorang tu, tak dapat makan benda yang dia nak..kesiann kooo...
  21. Pantang yeaa...kalau orang tinggalkan secebis makanan dalam pinggan, lepas tu siap tutup dengan tudung saji....keji tau..motif nya...malas cuci pinggan...boleh gitu?..
  22. Cukup rasa tak keruan bila rumah tak de bekalan air, sanggup tak tidur 3 hari 3 malam, janji tangki air terisi...dah air keluar jam 3-4-5 pagi..macam mana nak tidur..
  23. Tak suka lipat baju (terima kasih pada bonda ku....)..sanggup berus longkang atau cuci bilik air dari lipat baju...tapi cuci dan jemur tu anytime beb....
Ok, selesai sudah tugas ku menjawab tag...jadi dengan ini...kita lihat sapa yang kena..tengah baling dadu ali baba nihh...aiseyy..tak de satu nama pun naik..tunggu lahh yeaa..bila2 nanti mat bagi tau..buat masa ni rehat2 lah dulu....

15 comments:

cikgu isza said...

salam mat gebu..
terima kasih atas kesudian menjawab tag ini.. 3 dalam 1 lak tu..
rupa2nya.. kita ada 3 serangkai disini -rujuk jawapan no 2
tag ni sebagai cara meriahkan dunia blog kita... semoga ikatan bertambah mesra gitu :)

Ummi said...

Hahaaa...ko mmg jenis x sabar2 belaka Mat,dari lahir nk tgk dunia sampai ke besar nak terjah apekss mmg x sabar2..hehee..pastu kecik2 dulu, kalau xda air, ko pulak letak air wangi kul 3 4 pagi tu atas tilam ek..kejam ko..sian MakYah jemur tilam..ah ko suka penuhi apa orang mengidam nk makan ek...xpa nnt akak listkan apa yg akak idam nk makan, ko masak ek..
Eh kejamnya org tinggal sebutir je kuih dlm pinggan eh, alasan xnak basuh pinggan..kalau akak kan, ko jgn susah hati, akak xletak pinggan tu bwh tudun saji tau, akak bwk balik terus pinggan tu, amacam..baik x akak? hehee...Ok la Mat, mata akak ngantuks dah ni..selamat mimpikan turen bunga ros ijo ek...hehee.

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

CMG

amboi....kaya betul ngan attack eik..nasib kami i jelita yg tag..klau si teruna,...keluar ko...itik ngan ayam tu..siap kena jeling lagi..

bab pi pasor sorang2 tu..tamo teman...ayu kecik ati..baru nak ekor CMG kat tesco....kikikiki (ayat tak ada harapan)

tah tahan panas eik?...like my hubby...icon, kipas....alahai....mcm putri lilin....

apa-apapun..ayu nak ucap terima kasih sbb sudi jawap tag nie

ingatkan nak bagi sapa tag nie....rupanya nak fikirkan dulu...mimpi jer mlm nanti..tak yah baling dadu..

salam malam isnin CMG...harap2 mimpi ayu..wawawawa

Jamelah Khatun said...

Salaams Cik Mat, 'Cukuplah susah hati kalau dengar sesorang tu, tak dapat makan benda yang dia nak..kesiann kooo...' yang ini bestlah, Kak ni ingin nak makan masakan awak. Apa macam boleh hantar kat S'pura???

alinac lover said...

ngee..menarik jgk ni~

ardinihumaira said...

yang no 23 tu wat dni tersengih2,... hehe..

aibaks said...

kah kah kah..! seb baik bukan aibaks yang tag mat! ritu ckp seb mat tak kene tag dari aibaks.. haha..!

Mat Gebu said...

salam cikgu isza...
Hahaha, 3 dalam satu yea..kadang2 kan saya ini agak "memeningkan"...tak ikut undeng2..

salam kak ummi...
Citt..akak nihh, kes atas tilam tu, dulu2..masa belum baligh..ahaks..

salam puan siti...
Hahahaha, tak de harapan yea...saya mmg tak tahan panas, cepat banjit...maklumlah lemak ai kan jenia mahal2..hehe.

salam jamelah...
Eh..akak dari s;pore yeaa...duduk kws mana tu dis'pore?.

salam alinac...
Menatikkan, saya pun tulis apa yang terlintas dalam fikiran..

salam ardinihumaira...
Hahaha, serius nihh, saya tak suka lipat bajuu...i don likee..

salam aibaks...
Hahahaha, tu lah..sekali tengok kenaaa jugakk...tak pe its ok, small matter...ciken jee....

~~zAnAfAhMi~~ said...

wah...dgn sejujurnya mat menjawab, baguslah! sekurang2nya kita dpt kenal lebih rapat dgn mat....muda lagi rupanya?

ni akak dtg nak selongkar resepi..

Mat Gebu said...

salam zanafahmi...
Hehehehe, muda apanya kak, dah tua, tapi belum kerepot..hahaha..

geraugebang said...

Salam,
ha ha ha ha ha ha...gelak hooo bila mat kena tag.

Hann said...

salam..
mat muda lagi rupanya.. bila buat entry macam ni, terus nampak lagi comel.. hahahhaha

petunia merah jambu said...

capri ni mmg suke cuci jamban ek, tak suke lipat kain ... oooohhhh manyak same lah abg mat ooi tang teko tu je yg same.

kak cahaya said...

salam mat gebu
sronok dpt jumpa or sekampung..lahir di sedenak ..skrg ni tinggal di sedenak lg ke?
Mat keje kat sedenak jugak ke?
hehe saje je nyibuks nanya soklan..bkn apa2 saje nak kenal2...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.