BEN ASHAARI

Saturday, April 3, 2010

AWARD CINCIN "BERLIAN"...PAK TUA KAYO!!...

Salam pagi Sabtu semua..apa plan hari ni?...Biasanya hari2 Sabtu mesti ramai orang pi jalan, meround2 dan cuci2 mata kan, bak sepatah kata budak besi "Ben Ashaari", yang mana dok area KL dan Selangor tu boleh lah pi shopping, belah2 sana tengah banyak karnival yang hangat!!. Kalau kaki antik dah pasti mereka dok bersidai kat Amcorp. Nak pesan juga, berhati2 semasa memandu dan jika tak sihat tu elok2 lah berehat kat rumah, dengar cerita H1N1 dah aktif semula. Ok pagi ni mat pi kutip award "cincin berlian" dari blog "Qasehsufi".....terima kasih yea atas tanda ingatan ini. Lawa berlian tu, agak2nya berapa "carat" lah kan, sebenarnya kan mat agak susah nak pilih sapa nak bagi, jadi mat seperti biasa sebar2kan pada semua pemilik blog atau fotopages jika sudi, sila ambik dan letak di blog/FP masing2 yea..dengan ikhlas dari hati sanubari patik.....sekian assalammualaikum...

17 comments:

Azrul Hisham said...

hehe...boleh amik ke? (^_^)

So Close 2213 said...

nk amik la..ladies suka cincin ni..;) tqvm bg saya..hahaha

Mat Gebu said...

salam azrul hisham...
Sila2...kurang tapak tangan, nyiru saya tadahkan....jgn segan2..yeaa..terima kasih..

salam so close 2213...
sila, yep sesuai utk ladies, kalai kaum adam ok juga boleh buat key chain..hehehe

BEN ASHAARI said...

lelong pun best tu .. beli kasut jimmy choo lak ...hahaha

Mat Gebu said...

salam ben...
Bling2...tu rasanya mau ratusan ribu kot...erkk ini utk org yg duit tatau nak guna dahh...

azian said...

singgah kejap ni nak ambil cincin berlian tuuu....

Mat Gebu said...

salam azian..
Sila2...mahal tuu..kalau pakai, satu ofis silau..mengerlit2...terima kasih yeaa sudi ambil...

CT Delima said...

Salam mat....amboi mat sekali2 dapat award cincin berlian lagi gitu hehehe. Kalau lah dapat betul2 beso macam tu baru ler 'KAYO MAK' ct ni mat..hahahaha

TokNabe said...

salam mat.. haha kali ni dpt cincin berlian pulak ni. Kena beli satu almari lagi ler CMG.... buat simpan award dari rakan2.

Nora Asfa said...

Assalamu'alaikum Bro. Mat Gebu.

Terima kasih kerana berkesudian bertandang ke teratak hamba.
Saya dah follow Bro. awal lagi.. tapi segan nak munculkan diri. Ya lah baru lagi.. rumah kita pun tak de pape yang istimewa nak di kongsi cerita. Tapi semangat bro. Ben ni yang keluar gak dari persembunyian ..heheh!
Enjoy baca your site dgn pelbagai hidangan tu.. sungguh mengujakan..
All the best!

Salam kenal-kenal..

Nora

BEN ASHAARI said...

hehe..mat gebu .. dah guna innity eh .. tips .. gunakan zone : balloon , bottoms up dan site over take .. tu bakal menjana lebih tinggi .. ehemm ..

Jamelah Khatun said...

Salaams Cik Mat, wow Kak ingat solitaire ni mesti abt 2 carats. Boleh modify design for engagement ring. Jangan tak jemput kita.......

Mat Gebu said...

salam kak ct...
Kak, sudi2 lah ambik cincin berrrlian tu, nanti pujuk CM belikan satu....

salam tok nabe...
Tulah, nampaknya kena pi order satu lemari lagi...

salam nora...
sama2..kita blogger ni tak kira apa ketagori blog pun harus tolong menolong antara satu sama lain..tak gitu..

salam Ben...
Terima kasih tips tu..tapi tulah, kadang-kala kan saya terfikir objektif utama saya buat blog, hmm sapa lah tak moo "itu" kann....ok nanti saya akan pratikkan..terima kasih sekali lagi..

salam jamelah...
Uikk 2 carat ke. besar tu..Kalau clarity dia tahap VVS1...mau dekat ratusan ribu...aduhh, lemah lutut...

ima said...

salam mat...wah cantiknya cincin berlian itu...tapi akak ni pemalu nak ngambilnya...hehe,tahniah ye.

SIREH JUNJUNG said...

Salam cik mat... nenek memang suka tgk blog cik mat nie.. kekdng tertgk juga tangan2 mu yg gebu mebu tuu...

jgn marah ya...

nenek nk anugerah pada mu award ...

maklum la kita sekampung kan...

g ambik tau...(fiz848.blogspot.com)

BEN ASHAARI said...

mat gebu .. kalau free nanti , ym ben ..ada baek punyaa projek ...

Wunanthegreat@yahoo.com

time opis tau ...

Mat Gebu said...

salam ima...
Laaa jgn segan silu..sila2 ambik...mahal tu, rasa2nya lebih 2 carat dan clarity tahap VVS1...

salam sireh junjung...
Terima kasih lah nenek sudi menjengah blog pak tua yg tak seberapa nihh...ok sekarang juga saya pi kutip..zam..zam..ala...ketamm!!

salam Ben..
Woo..suspen jee koo nih, projek apa pulak nih...ok Ben, insya allah kalau senang nanti pak tua kasi "gegarrrr"...

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.