BEN ASHAARI

Friday, March 26, 2010

AWARD DARI "BEN ASHAARI".....


Salam Jumaat yang mulia...Psttt, dapat award hari ni, rasa2 mat ramai dah kenal dia ni, walau pun dia berada diluar lingkungan dunia masakkan, tapi coretan dia boleh tahann, banyak maklumat dan ada kala perlu kan kita berfikir selepas membaca. Kalau sebut "Ben Ashaari", mesti dah ramai tau kan... Excelikan mat jumpa blog dia ni secara tak sengaja. Lepas tengok dan baca..hmm not bad juga tulisan budak besi nihh, tak delah formal gila...ala2 santai jee....dan selain humor, isu2 semasa, politik dan agama pun ada diselitkan sama.. Jadi sesiapa yang rasa otak tu macam dah nak beku, atau mula nak stress..boleh lah pi lepak2 kat blog Ben, tak kena bayarrr pun.... Ok..lepas menerima ni mat kena pulak merebak2 kan award ni pada beberapa blogger seperti yang disyaratkan....

A :-Thank and link the person who gave your the award. (Ok...beressss!!!!)

B :-Pass this award onto (?) bloggers you've recently discovered and think are fantastic. (Erkk...kalau ikut yang asal kena 20, budak Ben tu dah kurang kan jadi 13....banyakk tuuu!!!).

C :-Contact said blogs and let them know they've won the award..(yelahh...yelahhh...nak buat lah nihhh!!!)

  1. Mama Fami - Spice n Splendour
  2. Yatt - Yatt's Precious
  3. Maz Bahrain - Ilham Dapur
  4. Datin Jun - Yummylicious - Jun
  5. Ummi Kuantan - Home Sweet Home
  6. Sis Linn - Bisikan Hati
  7. En Azman - Kaswari
  8. Tok Nabe - TokNabe's Page
  9. Retna - anakomak6
  10. Shai - S.H.A.I.Z.H.A.R
  11. Lemon Grass - Salam 2 Benua
  12. Hana - Hanamemories
  13. Gert - My Kitchen Snippets
  14. Kak CT dan En. Mat - Taman Syurga Abadi

10 comments:

BEN ASHAARI said...

mat gebu ... pengomen setia dan senantiasa mengomen dengan ikhlas ... i loikeee .... hehehe

Ummi said...

Mat, time kasih la bebanyak sudi pjgkan award nih. Amboiih, tgk ko tinggal jejak cakap sikit punya mcm Jeneral, senafas jek..hehe...Eh, mulalah terpkir, betul2 ngetop kah blog ku itewww..hehe, pepun nnt akak gantung eiii..ni akak duk selongkar tudung saji ko, kot2 ada saki baki bistik daging ko tu lg...hehe

Mat Gebu said...

salam Ben...
Hahahaha..tu lah sapa suruh bebel's jee..kan dah aku asyik komenn jeeekk!..apa2 pun tocey..toceyy!!!..

salam kak ummi...
Laa, tak perasan ke blog akak tu kan femes, menjadi buah mulut, buah tangan dan buah kaki para2 blogger masak2...bistik tak dak, kalau cinnamon stick banyak..nak ke?...

~Yatt~ said...

salam cik mat..
waduhhhh waduhhhh..dapat anugerah terhormat yg spesel dr blog masak2 gitu..terharunya ceq..bukan calang2 yg dapat pulak tu..satu penghargaan yg sungguh tinggi..nanti ceq tempek cantik2 ye award nie..apapun syukran syukran yaaa cik mat..sahabat setiaku yang rajin mengomen..hehehe..

Mat Gebu said...

salam yatt...
Yatt..anda selayaknya mendapat award ni bagi kategori set2 lama (ni kang, bila org baca "set2" lama, ingat dah "tua" pulak), terima kasih juga yea sebab kerap berkongsi maklumat...dan terima kasih juga pada pak aziz!! (lentik misai dia!!!)..hahahaha

MamaFaMi said...

Wahhh nama ku naik! FIRST class lagi... huhuhu... kembang semangkuk mak oi! Hahaha.. Alahai Mat, terharunya mama. Terima kasihlah banyak-banyak kerana sudi mengingati diri ku ini.. mmm tak jadilah lari ke batu belah...

Mat Gebu said...

salam mamafami..
Mama memang layak terima dan dok carta teratas... tu lah kan kita kensel lah nak pi batu belah..lagi pun sana tak bes, saya dgr line wifi tenet selow mcm siput..nanti tak leh nak berblog dan pesbuk...kalau pes kari dgn tomyam tu boleh lahhh....

ICook4Fun said...

Mat, thank you so much for the award. It was such an honour to received it from you.

Mat Gebu said...

Gert...
Ok...ur welcome.., nak try mango panna cotta kat blog u tu...hmm nampak sedap sangat..hehe

MamaFaMi said...

Mat... Ma baru siap buat homework yang Mat bagi. Ha ah, lambat kan? Tak pe tak pe, mama dah ketuk ketampi sendiri eh. Tak yahlah nak antar kat cikgu besar untuk dirotan... hihihi... Tq Mat sudi bagi ma...

Ooo kita tak jadi gi Batu Belah eh? Kita ikut Mak chu gi Cameron Highlands la nak? Sana, leh petik stoberi. Pas tu kat sana sejuk, idaklah kita berpeluh peluh kan Mat kan... hahaha...

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.