BEN ASHAARI

Tuesday, March 23, 2010

AWAR DARI "CINDERELLA...

Assalammualaikum pada semua. Terima kasih mat ucapkan pada "Cinderella" dari blog "name me poison, name me passion"...atas kesudian memberi tanda ingatan "Beautiful Blogger" pada blog masak2 mat ni. Kalau dulu2 kan zaman orang bagi award ni macam bermusim, apa2 penghargaan harus kita terima dengan ikhlas, itu tandanya orang ingat kat blog kita. Dengan ini mat panjang2kan juga award ni pada semua pengunjung yang mempunyi blog atau FP. Sudi2kan lah ambik dan letak diblog dan FB masing2 yeaa....Terima kasih tak terhingga juga untuk anda semua yang tak jemu2 singgah dan mentelaah blog masak2 yang tak seberapa ini.....PENAMBAHAN......Rupanya kan kena cerita 7 perihal diri penerima award tu...sapa ek penerimanya..sapa lagi kalau bukan "Pak Tua" mu ini..ok lah kita ceritalah sikit2....
  • Nama betul Adnan Bin Ibrahim, tapi nama kat "My Resipi" dan Blog = Mat Gebu...dan nama "Ah Mat Gebu" tu adalah nama2 timangan yang kami dok guna antara saya dengan "Norzailina Nordin"...alah chef a.k.a penulis buku resipi dan novel2 cinta dari Alaf 21 tuuu. Kerana kami ada darah kacukan cina....
  • Saya ni manusia biasa2 laaa....tak sempurna dan banyaakkkkkkkkk kekurangan, tapi syukur alhamdulillah Allah kurniakan cukup sifat, ada tangan 2 dan jari2 yang boleh melakukan banyak benda dengan pantas (jangan kata aku pencuri pulakkk!!!)....
  • Tak suka nak fikir benda2 remeh..bukan apa, benda2 tu semua boleh mendatangkan stress, bila dan stress mula lah muka semua jadi tak lawa, lepas seminggu kedutz semua muncul (kalau boleh seterika tak pe juga).
  • Memasak menduduki carta teratas, selain mempelbagaikan resipi yang ada....sampai yang ada tu kan lari 99% dari resipi asal...gila kan aku ni...punya kejammm, nasib baik lah tuan punya resipi asal tak saman...
  • Lagi satu, orang dok tanya, cik mat ni dok mana...selalu saya kata saya ni duduk kampung very the ulu...ada tu sampai takut nak datang. Tapi hakikatnya, dah ramai juga blogger datang rumah saya....tau tak "Sedenak" terletak dalam daerah Kulai Jaya, dalam negeri Johore..tak tau sila google yeaa...
  • Dalam keluarga kami ada 4 orang adik beradik, semua "lelaki" tak de sorang pun perempuan kooo....cuma bonda jee sorang perempuan, menurut sejarah, bonda keguguran 3 kali..ada kemungkinan 3-3 tu perempuan's. Apa nak buat terima jelah apa yang Allah dah tetapkan. (nasib baik anak buah ramai perempuan's).
  • Alaaaa...yang ke-7 ni kan tatau nak tulis apa..maklumlah lipatan sejarah saya ni bukannya bess sangat....hmm...cukup lah yea 6, kalau kita "pecah lobang" semua nanti tak bess, bila jumpa macam dah tak de cerita nak story....Kalau nak cerita pasal antik..no hal punya, anytime!..

6 comments:

kella said...

salam kenal..
saya selalu follow blog en Mat ni, biasanya nak cari resepi2 mesti datang sini, cuma tak tinggal komen jer.. huhu..
apa pun en Mat ni memg mantep! rajin masak kan? memang hari2 masak ehh...? tq

Ray said...

Ehh Mat...

Award ni bukan main tepek je tau...ada lagi syarat lain:)...Buat ler assignment yg lain tu...Kitorang pun nak tau gak 7 fakta tentant Mat...:)

Mat Gebu said...

salam kella...
Terima kasih sudi singgah...memasak tu mmg wajib lah kan...saya letak kat sini utk kita sama2 berkongsi idea..harap2 dapat membantu...

salam ray...
Uik..laa yee kee..ok ok kejap lagi saya oter balik....kena siap kan kerja sepatutnya dulu....hehehe.. sori yeaa..nampak sangat lah tak membaca...kann...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam abg mat gebu

suka2x dapat tahu sedikit maklumat ttg abg mat....

oooo...mesti hensom ala2x cina abg mat kita nie,,

tapi yg buat best tu...kita 1 daerah,...kulaijaya, jb...lagi lah tersuka...

im follow......

Mat Gebu said...

salam puan..
Erkkk!!!..hahaha, alaaa, saya ni biasa2 jeee...ishh segan nihh..hahaha, pernah ke masuk Sedenak?..

MyNif said...

hai cik mat..saya pun suke dengan blog cik mat dari segi susun aturnya mmg menarik dan tak jemu mata memandang..bak kate org tu x berserabut laa...pendek kate kalo rumah interior design nyer terserlah gitu