BEN ASHAARI

Friday, January 8, 2010

HAPPY BIRTHDAY JANUARY!!!......

Salam sejahtera untuk semua yang dilahirkan pada bulan January...... Jatuh pada 8hb January 1976, mat dilahirkan ke dunia ini, dengan nama ringkas yang di beri iaitu "ADNAN BIN IBRAHIM". Pada bulan January juga ramai kaum keluarga, sahabat handai mau yang dekat, jauh dan juga rakan cyber yang menyambut hari lahir masing2.....Untuk mereka semua, mat ucapkan selamat hari lahir dan moga allah memelihara kesihatan dan kesejahteraan di dunia mau pun di akhirat....antara yang mat kenal pasti menyambut hari lahir pada bulan Januari :-)
  • ADNAN BIN IBRAHIM - 8 HB JANUARY (MY SELF)
  • HAMZAH BIN IBRAHIM - 9 HB JANUARY (ABANG NO.2)
  • SH. WAHANI SD. JOHAN (KAK PAH) - 9 HB JANUARY (KENALAN CYBER)
  • HANISAH OGAWA (KAK HANI) - 10 HB JANUARY (KENALAN CYBER)
  • AISHA NABILA HAMZAH - 11 HB JANUARY (ANAK BUAH)
  • PUAN JAMALIAH - 22 HB JANUARY (BONDA TERCINTA)
  • HIDAYAT HUSSAIN - 22 HB JANUARY (KENALAN CYBER)

Terima kasih pada "Kak Ummi Kuantan" atas tanda ingatan ini...tak lupa untuk abang (darling kak ummi) juga yea....Saya tengah tunggu akak nyanyi nieee.....

Dan juga terima kasih tak terhingga pada "MamaFami"...rasa dihargai bila teman2 blogger memberi ucapan, pada semua mat juga ucapkan jutaan terima kasih... Insya allah selagi nyawa dikandung badan, blog ini akan berfungsi seperti biasa....


Paling istimewa bila mamafami mereka sepasang teko yang begitu cun....yang belah kiri tu teko "jantan" dan belah kanan teko "pompuan"...sabau je mama nihh..hahaha, terima kasih yeaa mama....

62 comments:

Sis-Lin said...

hepi besday mat...
semuga bertambah rezki ko thn ni yek...

lama x jumpa ko..huhuhu

Jamelah said...

Encik Mat,Happy Birthday to you.
May ALLAh always shower you with HIS Blessings.I started visiting your website last year. Thanks for all your recipes. Best wishes, Jamelah Ali.

Normi Ali said...

Happy besday Mat, moga pnjg umur dan murah rezeki. Btw besday kite sama lak yer...he..he..he..

hana said...

hepy bufday!!!smga pnjg umor n d murahkn rezeki

Muna said...

Dear CikMat,

I wish you much pleasure and joy;
I hope all of your wishes come true.
May each hour and minute be filled with delight,
And your birthday be perfect for you!

Ummi said...

Salam sejahtera Mat, Selamat Hari Lahir Yang ke ....Hehe...Moga Mat sentiasa diberkati kehidupan di dunia dan akhirat, bertambah rajin masak2, bertambah2 sihat dan gebussss jugak la yaa....Jangan lupa amik kad kad dapur akak tu gantung sini eh...

Adik Manja said...

happy b'day ..semoga panjang umur dan dikurahkan rezeki oleh Allah swt...

Jun said...

happy birthday mat...ko tolong wat pulut kuning ngan rendang ayam sket...akak rasa nak makan ler..ekekeke

FA said...

Salam pakcik MAT!! Happy besday to u pakcikk.semoga diberkati dan murah rezeki selalu inshaalllahhh...

hana said...

epi besday mat!!! nih aku bawak ayam panggang sekoq! tuko la belah kek ngan belah ayam panggang! kekeke... moga rezeki yo mattttt!

lemongrass said...

Cik Mat,
Selamat Hari Jadi. Semoga Allah makbulkan doa and bless your life always.
Kalau nak hadiah hari jadi, datang lah sini :-D..

CikMin said...

selamat ulangtahun cik mat..semoga panjang umo murah rezeki dan diberikan kebahagian berpanjangan bersama keluarga tercinta...

hadiah takde..bg nuffnang je tuk cik mat..

y@tiezaini @ KEMAMAN said...

hepi bday mat .. ooo hb kzah n ank pun bday bln januari gak yer ..semoga sihat sokmo n bahagia dgn apa yg dikurniakan oleh Allah SWT ..

MamaFaMi said...

HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO MAT GEBU
HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!!

Mama doakan semua yang terbaik buat Mat ye.
p/s : Kalau Mat ada buat pulut kuning dan rendang ayam nak kasi kat Jun, Mat buat lebih sket pas tu hantar sini sekalilah ye... mama pun cam terasa nak makan pulut kuning dan rendang ayam... hehehe...

hajah zainab bt abdullah said...

Happy Birthday Mat.

Mama Vogue said...

mAT AKAKPUN LAHIR JANUARY TAU SAMA NGAN ANK LELAKI AKAK. AKAK 3RD DAN DIA 4TH

Mama Vogue said...

opss lupa...happy birthday mat

indahhouse said...

Salam Cik Mat,
Saya silent reader jer. Happy Birthday ya, Cik Mat. Moga murah rezeki, panjang usia, dipermudahkan Allah dalam setiap urusan. Amin...:)

Watierman said...

Salam CMG....Selamat Hari lahir....buat CMG yang memang banyak jasa dalam bidang masakan....especially kat MYR dan Blog ni sendiri....
Watie...ni tak selalu jugak jenguk kat sini tapi follow le jugak...sekali sekala tu...

Moga Hari Lahir CMG kali ni membawa keberkatan, kebahagian yang Mat impikan...dan apa yang Mat kecapi selama ini....akan berlipat kali ganda lagi...dengan izinnya...

Moga Allah berikan kesihatan yang baik untuk Mat...dan seisi keluarga dengan rahmat darinya...Amin!

E-na Zarina said...

hepy birthday! semoga sentiasa sihat, murah rezeki dan bahagia selalu...

zaza@mamaHanin said...

cik mat.. hepy besday.. semoga sentiasa jadi NO.1.... peace ..
(^_^)

umi_e said...

Happy birthday ya mat!
Semoga terus sejahtera...
* mummy dan adik kak e (uda) pun birthday january tau (14 dan 15)

Maria Soraya said...

I wish you a double dose of good health and happiness, topped with loads of good fortune. Have a great besday to you.

From
Maria who added your blog into my blog.

PUTERA2PUTERI said...

happy besday mat.....
semoga diberi kesihatan yg baik, kesejahteraan dalam hidup,di panjangkan umoq dan dilimpahkan rezeki ke atas mu...amin

echah_syed said...

amboi amboi amboi cik nan..dah 36 tahun anak manja mak abah dia rupanyer.. :)

semoga pnjg umo murah rezeki dan bila dapat jumpa cik nan agaknyer.

timakasih sbb share resepi yg enak2 kat sini.kalah chef profesional kalau tgk cara cik mat persembahkan hidangan kat sini.sgt cantik,nmpk sedap dan yg penting pasti meletopzz!

cik mat mmg BRAVO :D

AKO said...

Mat,

Hepi Besday... psstt dah bertambah umur ko yerk... :p

ps: Bila nak masak nasi minyak tuk ako.. muahahaha

echah_syed said...

opocot..! salah bukan 36 tapi 34 :p

aduhai marah cik mat ni..amponnn mat!

takpe cik mat tetap mudo dihati kami..ermmm mesti senyum kamben nih :p

mat..kalau jun request pulut kuning ,combi nak request gulai udang dgn rebung.sedapp tuh :D

Aishamirafiq said...

Happy Birthday...!!!!
Semoga panjang umur murah rezeki...

dayang_jack said...

Salam Mat,

Happy Birthday to You!...semoga dipanjangkan usia, sihat tubuh badan, serta dimurahkan rezekimu....amin...

Ayu said...

Happy Birthday buat Che Mat..
Muda lagi rupanya Che Mat ni ya..
Semuga Panjang Umur dan dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik hendaknya ya.Insyaallah..

Fiza Nordin said...

Selamat menyambut ulang tahun cm...moga panjang umur dan dimurahkan rezeki...amin!

kite pun lahir january gak...24 january...tak caye?nak tgk ic ke???eheheee

HaSue said...

Happy birthday CMG..dah terlambat ke ni?pulut kuning ada lagik?hihi..

Semoga semakin ceria selalu dan smoga di usia baru ni akan lebih mematangkan kita dalam membuat keputusan...aminnn...


Tak sabar nak tengok kek besday nih!hehee

zalieda said...

happy besday to u, happy besday to u, happy besday to en mat, happy besday to u.. semoga Allah Panjang umur en Mat, murahkan rezeki dan berikan kesihatan yang baik utk en mat bagi N3 lebih byk resipi yang lbh menarik lagi.. HAPPY BESDAY EN MAT..

Salmi said...

Happi Besday Mat, moga diberikan kesihatan yang baik, rezeki dan umur panjang yang diberkati..aminn

ceni therebeq said...

Salam Kenal,

Epi besday buat CikMat,

Semoga sentiasa dimurahkan rezeki, Dikurniakan kesihatan yg berpanjangan dan Dipermudahkan perjalanan hidup CikMat.

aisybasyirah said...

Happy Birthday and may you have many more blissful years to come, ameen..

bittersweetflavours said...

Happy besday Mat Gebu... Didoakan panjang umur, murah rezeki n sihat sentiasa... tq tuk tip2 n resepi2...

TokNabe said...

Selamat Menyambut Hari Kelahiran CMG. Semoga bertambah rezeki dan dipanjangkan umur.

salamdariborneo said...

happy besday to you,semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.amin.

CikLiz said...

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Cik Mat Gebu,
Allah selamatkan kamu...

Hepi birthday CMG.. i follow..

Chempaqa said...

ALLAH SELAMAT KAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN KAMU
ALLAH SELAMATKAN CIK MAT GEBU
ALLAH SELAMAT KAN KAMUUUUUUU
(nyanyi vesi Haji Bakhil)..
hepi bday cik mat..smoga dipanjangkan umur, murah rezeki..aminnnnnnnnn

Lydia said...

Happy Birthday!!

Hayati said...

Happy bezday mat. semuga panjang umur, murah rezeki, sihat sentiasa.

ima said...

Hepi birthday cik mat,
moga panjang umur,murah rezeki dan dilindungi Allah selalu.

Cik Kham & Co said...

walau pun kenal dlm dunia cyber ni..cikkham still nak wish Hepi besday to u...

♥LOVE2COOK♥ said...

Happy Birthday CMG! :)

Sha said...

salam:)
hepi besday semoga pjg umur dan murah rezeki. Amin

Madame R said...

happy birthday to you encik. i ada lah peminat setia blog u.keep it up ye...

Madame R said...

BTW WE SHARE THE SAME B'DAY MONTH AND THE SAME STAR

mokwonik said...

selamat hari lahir mat aka adnan ibrahim...moga Allah berikan kebaikn disepanjang kehidupan mat yeh!

~Yatt~ said...

salam cik mat..
happy birthday to you!!!
doa & harapan saya moga cik mat panjang umur & dimurahi rezeki~semoga boleh hunting lagi banyak2 pada tahun nie..hehe..tak lupa moga cik mat sentiasa dilindungi oleh Allah swt..
no wonder kita boleh bertukar2 idea & fikiran..rupanya kita sebulan..walaupun tak sebintang..hehehe..
senang ler nak ingat bestday saya pulak kan..setiap tahun celebrate binda konpem ingat kat saya.. ;)

ICook4Fun said...

Happy birthday Mat. Best wishes to you.

Sayang Suhana said...

happy 34th mat!
may u always be blessed with
faith
wealth
health
and
love...

have a joyous year..

Kak Ani said...

salam mat,
happy birthday to you...semuga panjang umur & murah rezeki...

birthday akak pun bula januari gak...5 hb...

Nina Suria said...

Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu Adnan Ibrahim..

moga segala impian akan tercapai..

p/s ampon kakmOn tertinggai kapal.

Lyza said...

Che Mat, Happy Belated Birthday, semoga dimurahkan rezeki dan dirahmati Allah dan panjang umur

Che' Pit said...

salam ziarah

ngeh ngeh ngeh nak tumpang menyebuk sama sbb birthday sy pun Januari gak.. 2 Januari..

happy besday to us

MAK TEH said...

baru tahu b'day cik mat dah lepas,happy b'day ye..

iaaini said...

Salam Cik Mat,

Happy Belated Birthday. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & ceria2 selalu.

Terimakasih kerana selalu berkongsi resipi.

-An

Rinnchan said...

Salam Belated Bday Mat,
Seronoknya jadik orang terakhir wish kat Mat. Krinn doakan yang baik-baik aje buat Mat ya, sejahtera dunia akhirat.

Kebetulan, arwah abah dan arwah adik lelaki KakRinn pun dilahirkan pada bulan January jugak. Abah 16hb dan adik 19hb.

Teruskan berkarya di dapur...sesekali pancit tu tak peee !!!!

Raihan Shaari said...

Hepi Belated Birthday Mat.. K.An doakan moga panjang umur, murah rezeki.. banyak lagi resepi dpt dikongsikan.. Moga Allah merahmati Mat sentiasa...

maya aamore said...

selamat hari lahir semoga panjang umur dan di murahkan rezeki

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.