BEN ASHAARI

Sunday, November 29, 2009

SALAM AIDIL ADHA........EDISI TERLEWAT!!

Salam Aidil Adha

Salam hujung minggu untuk semua, rasanya masih belum terlewat mat ucapkan "Selamat Hari Raya Aidil Adha" untuk semya pengunjung blog ini. Yelah kan, tempoh untuk menunaikan ibadah korban kan selama 3 hari bermula hari Jumaat hari tu. Nampak blog masak2 macam mula ditumbuhi lalang dan siput, kutu, labah2 semua dah mula nak berhijrah..hehehe, inysa allah sedikit masa lagi akan aktif seperti sedia kala. Hari Jumaat lepas sempena hari raya aidil adha, mat menerima kunjungan dari teman blogger yang tak asing lagi.... iaitu Sis-Lin sekeluarga, Kasawari dan isteri (Cikgu Linda) dan juga Shai...Ribuan terima kasih atas kesudian mereka menjejakkan kaki ke teratak hamba yang tak seberapa ini. Pohon ampon dan maaf jika ada terkasar bahasa, terlancang tutur kata dalam kita bergurau senda dan gelak2 sakan masa makan ais-krim tu...(yg ni aku tak leh lupaa....ishh, pesal jadi lawak sangat!!!)...Dan juga untuk semua, mat pohon ampon dan maaf, jika tak sempat hendak menjawab kat chat box dan juga ruangan komen....aduhhh!!, masa sungguh "ketat" sekarang ni.. Masa hari raya tu mat masak biasa2 jee...resipi pun sama macam orang2 lain juga.. Seperti dalam gambar di atas tu, hidangan utama cuma ketupat (dah tak sempat nak buat benda lain), lepas tu ada kari ayam, rendang daging, serunding udang kering, kuah kacang, sayur lodeh dan asam pedas tetel dengan nenas (yang ni tak de dalam gambar), tak lupa agar2 karamel.....betul tak, semua makanan yang biasa2 je kan.....ok semua, mintak diri dulu yeaa.....byeeee!!!

7 comments:

mamacrocs said...

Dear Mat Gebu (obviuosly I dont know ur reall name).

Just wanna express my utmost appreciation on ur informative and creative blog. It really helps me a lot and looking forward for more amazing and superb cooking heritage of urs. I will strongly recommend ur blogs to my other friends as well.

MamaFaMi said...

Mat,

Selamat Hari Raya Aidil Adha, ucapan versi terlewat. Hehehe.. Mama kalau gi rumah Mat, ma nak makan paling kurang 2 session. Nak set sarapan pagi dan lunch, cukuplah. Dinner tak yahlah sebab mesti Mat tak kuasa nak masak yang baru. Mesti Mat kata, kita hangat lauk tengahari je la ye ma... ahaks...

Aida Rezuan said...

Salam MG,

Selamat Hari Raya Aidil Adha.

Seronok la tgk blg nih, macam2 ada. Mmg sy akan jadikan blog reference untuk segala bagai resipi. TQ!

hana said...

slamat ari raya gak wat mat sefamili! (aku rs mcm dh ucap! tp aku kopipes lg la yoo! hahaha ) perghhh ko kata biasa2 mat!? huh! sungguh luar biasa bg aku! huhuhuhu.......

nekPP said...

sejukkkk aje mata memandang atas meja tu CMG!!! iLikeee ;))

SALAM EID UL ADHA ;))

MULAN said...

salam raya en mat... roti siput itu sangatlah membuat saya terliur..

TokNabe said...

Salam Che Mat... walaupun raya korban tapi hidangan boleh tahan juga meriahnya.