BEN ASHAARI

Saturday, March 28, 2009

TAG DARI SIS - LINN.....

Buat TAG dari "Sis - Linn"...dari blog "Bisikan Hati".....sebenarnya mat ada hutang tag banyak nihh...adehh lemah lutut, TAG dari kak ummie, OD dan tah sapa lagi...hmmm, ada masa nanti ceQ buat nooo!!!...ada 5 soalan untuk tag nihh..nasib baik 5 saja..kalau 50!!!, pingsan laaa itu macamm....

1. APAKAH NAMA BLOG ANDA SEKARANG DAN KENAPA ANDA MEMILIH NAMA ITU...
  • Buat tika dan masa ini nama blog patik tiffinbiru, sebab memilih nama tu, kerana berkaitan dengan tujuan asal blog, iaitu blog masak2..jadi tiffin kan sinonim dengan masak2..untuk diisi makanan dan dibawak bekal ke mana2.
2. APAKAH LINK BLOG ANDA SEKARANG DAN BAGAIMANA BOLEH TIMBUL IDEA HENDAK MENAMAKAN SEPERTI ITU...
  • Link, http://tiffinbiru.blogspot.com dan sebelum blog ni, mat ada blog lama, nama dia "bluetiffin", tapi kena sekat (macam lahh aku jual dadah kat blog tuu..suweyy jee kan!!!).. Tu pasal untuk blog baru mat letak nama tiffinbiru, lagi satu, tiffin biru tu memang wujud dalam simpanan patik, jadi idea datang dari tiffin biru tu laaa...
3. APAKAH METHOD PENULISAN DALAM BLOG ANDA...
  • Memandangkan blog patik ni, blog masak2 dan berkongsi idea masak antara blogger2 lain, jadi cara penulisan tu lebih kepada cara dan teknik serta serba sedikit petua didapur...Ada juga diselitkan dengan benda2 yg berkaitan dengan dunia hidangan sebegai selingan....
4. PERNAH TERASA NAK HAPUSKAN BLOG ANDA?...
  • Buat masa ni sekelumit pun rasa nak tutup blog tak de tersinggah di hati patik...Tapi kita hanya merancang Allah s.w.t yang menentukan.....Harap selagi terdaya, sihat dan masih waras, insya Allah akan terus berblog....
5. APAKAH PENDAPAT ANDA MENGENAI BLOG KEPADA PEMILIK BLOG YANG TAG ANDA INI...
  • PEMILIK BLOG, SIS - LINN :- Orang nya happy go lucky, seronok diajak berbicara dan memang tak kering gusi, ada je modal untuk berlawak..dari satu isu ke satu isu semua boleh digarapkan menjadi satu cerita yang begitu lucu dan tidak membosankan, meminati warna ungu (peminat kaler ungu tahap "cipan" seyyy!!!)...
  • BLOG BISIKAN HATI :- Blog sis lin ni, payah nak kata, tapi patik rasa penulisannya melibatkan kegiatan harian...kira ala2 blog versetile gitu, semua leh masuk, masak2 ada, jalan2 ada, perjumpaan antara dia dengan blogger pun ada, shopping ada, ish pendek kata "macam2 adaaaaa!!!!"....

3 comments:

UnGu VioLet said...

salam kenal.. salam ziarah.. nice blog!!!! ade masa, singgahla ziarah blog mar plak..

beachlover said...

Mat,did you know you can import blog lama punya kandungan and export kat blog baru ni..let's me check first...yes you use Blogger in both blog..lagi senang!! if you need my help ,let me know:)

SiS-lin said...

Thankx mat..muah3x....

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.