BEN ASHAARI

Saturday, February 14, 2009

TAG DARI HAJJAH FIDAH AUSSIE!!!!

Oooo.....Saja2 lah tuu nak menambah ke"bz"an aku!!!, siap koo Hajjah!!, tapi tak pelah, orang tag kita tu tanda org ingat kat kita (agak2nyakan sapa lahh yang memulakan tebiat tag menge"tag" nikan?....), ada syarat2nya nak buat tag ni..antaranya seperti tertera di bawah (maaf, syarat2nya guna Bahasa Inggeris, sebab aku kopipes jee dari blog Hajjah Fidah).... :-)
  1. Go to your photos folder in your computer.
  2. Go to the 6th folder of photos.
  3. Go to the 6th picture in that folder.
  4. Put the picture on your blog and description of it.
  5. Invite six friends to join the challenge.
  6. Link them in your blog and let them know they have been challenged. - Nak kena tag org lain jugak kerr???? hmmmm jeng jeng jengg...
Ok..itu gambar yang terdapat dalam folder ke-6 dan gambar ke-6 dalam folder tu. Tak lain tak bukan anak2 buah tersayang..Dalam tu ada sorang je budak "jantan", kira anak buah terkecil yang wujud buat masa ni..Yang lain tu semua dah besar dan hampir besar. Yang baju pepel tu, Nurul Khaleeda Hamdan, 9 tahun. Yang sebelah dia tu anak sedara perempuan yang paling tua (baru 18 tahun yeaa!!), Aisha Nabila Hamzah, 18 tahun. Yang "jantan" tu, anak buah terkecil, Khairul Azri Hamdan, 6 tahun. Dan yang baju pink tu, adik pada yang baju pepel dan kakak pada budak jantan tu, Nur Alia Nadia Hamdan 8 tahun....Depa ni masing2 ada kerektor tersendiri, overall semua baik2 laa, dengar kata.....

Ok...lepas ni mat nak tujukan tag ni pada sapa pulak ek..hmm..sapa nak angkat tangan yeaa!!!...jadi kalau dah cukup yang angkat tangan, boleh lah buat...Tengah tunggu orang angkat tangan, jadi tak boleh nak fikir pada sapa aku nak TAG.....

15 comments:

Jun said...

salam mat..tengkiu yer, tepon akak...lega jugakla bila dgr sore kwn2..hehe. amboi..ko wat kek tuk sape beso2 ni mat? dh abis ker? hehee

Mat Gebu said...

salam kak junn...dah dpt on line balik kee..tak sabar ni nak tgk kak jun masak....Tak pe kak, apa2 yg berlaku mesti ada hikmah disebaliknyaa...lepas ni rezeki kak jun pasti bertambah..insya allahh..

Ummi said...

Mat, anak2 sendara sume comeiii eh..tp xda yang gebuus n montel cam pak sendara ke? Hehe..(akak gurau je usik ni, kot lah ko dah slim la ni, kalu ya ko ngaku je lah eh). Yang mana menurun hobi pak sendara duk kat dapur nih? Akak nk booking tuk anak bujang akak..wakakaa..

Mat Gebu said...

Hahaha..aku tetap aku laa....pstt yg anak dara umur 18 tu ada laa..kenan ke, dia dok kat Kemaman...Abg mat ada business kedai jual2 "racun" dan baja kat kemaman....Laa ni dok kat Taman Haji Wan Ngah...

Hajar said...

salam mat...comey2 anak sedara mat...terutama sang kumbang tu, ahaksss

Ummi said...

O anak sedara tu duk Kemaman eh..dekat dah dgn Kuantan tu..hehe..Tapi akak takut la bila dgr bapak dia bisnes racun...Kang akak baru nak menempel, ada diracunnya akak kot x berkenan rumpai dari Kuantan...hehehe..(*mcm ya ya je akak ni..anak bujang pun x abis belajar lagik, keja pun x tau mana hala lg..maknya yg sibuk2 pulak..hiiksss!!)

arsaili said...

salam..cute mute nya anak saudara...bertuah pak saudara ehehe

ima said...

cutenya anak2 buah cik mat...

rozen said...

ohohohoho! rising my hand rite now!!

Intan Rosnitta said...

Salam Mat,

Comel2nya anak2 sedara Mat, ingatkan nak letak gambar pak sedara tadi.. boleh tgk gigi yg diperkatakan tu. Ahaks!

:D

|| syazwaniadnan || said...

comel sungguh si "kumbang" sorg tu.. siap berlipstick lg! kalah "bunga"2 yg laen! hehe.

Mat Gebu said...

Hajar...
Salam kak hajar, terima kasih kerana sudi tinggalkan jejak..Eh, akak dah ada blog ke, kita ketinggalan sungguh laa..

Kak Ummi...
Ahak..kak, pi leer round kat Kemaman tu..hehehe, kot nak beli racun untuk sembur kat rumah atau kebun ke...

Arsaili...
Terima kasih yeaa..lama tak nampak, sibuk ke?..

Ima...
Terima kasih laaa, sebab pak sedara dia terlebih cute, tu pasal anak2 buah pun ikut sama Terperasannyaa akuu!!

Rozen...
Uikk adikk...ehem ehem, ada yang dah kenan kat koo dik...

Intan...
Hahahaha, gigi emas lom siap, lagi...

Syazwani...
Anak sedara lelaki tu tak pakai lipstik, naturally bibir dia mmg merah..

Kasawari said...

cute2 anak buah che mat kita ni.. he he....

naper takder gambar che mat ek.. nak tengok sangat ni.. teruja u..

|| syazwaniadnan || said...

naturally?
terkedu kejap. hehe
jarang nampak. so mcm jakun sket la. bibir die merah sgt!! hehe
tp comel! hehe :D

Judith said...

Cute cute sekali Anak2nya Mat. Wow .. Salam :)