BEN ASHAARI

Wednesday, November 26, 2008

AWARD AND TAG FROM "V.G"


Award ni dipakej sekali dengan TAG....Tag pulak bukan sebarang tag, 6 tag dengan 7 tunjuk sebab.....Lu tak yag pikir lah beb!!!...Luu baca aje sudahhh!!!!...

7 things i say more often :-)
  • Cepatlah!!! (sebab ada manusia ni kan, cakap punya lah selowww, macam siputt!!!)
  • Panass!!! (aku tak bley panas..nanti banjir!!)
  • Sedap tak? (yang ni mmg kena tanya..terutama kat budak2)
  • Basuh kaki!! ( warning setiap kali anak2 buah nak masuk rumah)
  • Tak payah pening2 (sebab apa, ada orangkan, hal ciput sampai berminggu2 dok fikir)
  • Gigi jangan lupa! (khas ditujukan untuk abah den...dia kadang2 terlupa pakai gigi, kooo!)
  • Sabarr!!! (yang di khas untuk diri sendiri, pulak2 kalau masakan tak menjadi...)
7 things i did before :-)
  • Yang ni susah nak kata lah sebab banyak sangat....sebab semua tu penting dan lebih dari 7 pekara, jadi tak tulis lah ek...ahaks, memandai je aku!!!
7 things i do know :-)
  • Berblogging dan merayau tak tentu hala ke alam maya ini....
  • Kumpul barang2 lama dan antik.
  • Memasak dan memasak dan memasak
  • Tengah longgok duit sebab nak rembat satu benda tu
  • Baru tadi buat roti dan tat
  • Tengah cas bateri kamera
  • Sedang bermalas2 sambil menjawab TAG
7 things i want to do :-)
  • Nak mandi kejap lagi ni
  • Nak minum kopi lepas mandi
  • Nak sambung baca novel "norzailina nordin" (mungkin sebelum tido kot)
  • Nak kemas bilik laa, dah macam kapal titanic karam
  • Nak masak nasi lemak kukus esok...tungguuu!!!!
  • Nak pi berborak2 dengan my mom lah kejap lagi....mesti ada manyakkk celita balu meyyyy!!!!
  • Nak tambah sedikit lagi koleksi pinggan mangkuk "Nyonya"...hehehe
7 things that attract me about the opposite sex :-)
  • Benda yang tak de kat aku, yang dia ada...ahaks..18 sx nihh!!!
  • Cara berfikir dan menilai sesuatu pekara
  • Kaedah penyelesaian masalah...
  • Semangat dan kekentalan jiwa
  • Cara mereka bergossip...ahaks....ada tu suka duduk tepi tembok!!!
  • Gelagat masa bershopping.
  • Kalau mereka dah lama tak jumpa, sekali jumpa siap peluk2 ada tu nangis2..apa kes?
7 favourite foods :-)
  • Singgang ikan
  • Kari (tak kesah, daging, ayam atau ikan)
  • Kek, muffin dan seangkatan dengan nya (tak bley makan banyak2 maaaa!!!)
  • Cekodok pisang
  • Ubi rebus dengan sambal tumis ikan bilis....boleh pingsan!!!!
  • Cok keria, tapi tak mo gula, suka yang "bogel" jeee.
  • Sambal belacan....yang ni "wajib"
Legaa dah selesai.....jadi sampai kat sini jelah yeaa...

2 comments:

payarumput21 said...

Wah.. Cik Mat.. tak menahan membaca "Benda yang tak de kat aku, yang dia ada..." hehehe..

azah said...

Salam...che mat..akak dah lama jadi silent reader kat blog che mat...segan nak tinggalkan jejak sebab akak ni tak le terror masak..terror makan je..lagi pun ada M ...oopss
M1 ..masak sempoi je
M2...memilih teramat le org2 dlm rmh akak ni.so tak yah susah2 msk nanti akak juga yg jadi tong drum
M3...manyak bz..keje sekolah x penah habis..
hah tu lah 3 M...kadang2 M yang ada ALAS tu dtg juga..hehehe
Tp tenguk mat suka brg2 antik dan lama..mcm boleh geng pulak..cuti sekolah ni tgh nak kerjakan brg2 lama...dtg blog akak tgk..kalau sudi le..tp tak de mkn..kena p restoran je..akak belanja...

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.