BEN ASHAARI

Thursday, October 30, 2008

NUTTELA SWISS ROLL

Nutella Swiss Roll

Sekarang ni dah terkena wabak virus menggulung dari mamafami...seronok pulak gulung menggulung ni..kan mama?....Kali ni kita modifey sikit resipi mama tu, kerana kehabisan stok susu tepung, mat gantikan dengan coffemate...pastu tabur sedikit coklat cip dalam adunan sebelum dibakar, letak sedikit pewarna kuning...Hmmm itu jelah kot....

BAHAN-BAHANNYA :-)
1 bahagian adunan swiss roll....resipi disini...Gantikan pewarna merah dengan pewarna kuning
2 camca besar coklat cip
Nuttela secukupnya (boleh ganti dengan buttercream perisa coklat)

CARA MEMBUATNYA :-)
  1. Gaul coklat cip dalam adunan swiss roll hingga rata. Tuang dalam loyang berukuran 12 inci x 8 inci x 1.5 inci yang dilenser dengan sedikit mentega dan alas dengan kertas minyak. Bakar 20 minit pada suhu 180C. Sejukkan sepenuhnya atas jaringan.
  2. Sapu nipis dengan nuttela atau coklat buttercream. Gulung kemas dan simpan dalam peti ais sekejap. Potong dan hidangkan untuk minum petang...

6 comments:

rinnchan said...

Keh keh keh..... tu dia penangan rolling merolling mamafami ekkk.. Lepas ni sure che mat akan muncul lagi dengan gulungan maut yang lain !!!
Gulung che mat..jgn tak gulung. Jgn gulung tikar dah lah yee.... nanti nangis para wanita2 kt alam cyber ni !!....iye lah, rindu kan masakan che mat.

ummu_hanis said...

tang bunga tu yg ummu tak tahan tengok. always bang mat tau je camne nak lawokan makanan. kalau la dpt rasa mesti sedap kek tu. huhu.

Ummi said...

Tu diaaa...minat menggulung lak dah eh! Memang rajin betul anak bonda sorang ni..! Nampaknya lepas ni ramai la pulak yang pakat2 menggulung hehe..Class nutella roll Mat nih! Nampak sedap betuiii..Mat, nak cikiiittt..(*muka x malu dah ni.. :D)

Judith said...

Nyaammmiii banget :D ...

MamaFaMi said...

Wahhh Mat punya swiss roll ada tahi lalat Pah Aini aaa.... kelesss...

pQah said...

salam..minta copy yer resepi ni...