BEN ASHAARI

Friday, April 11, 2008

TAG FROM FIDAH & KAK COMBI.....







Gambar barang2 yang terdapat dalam peti sejuk rumah "ibu", rumah yang selalu mat gunakan untuk memasak dan membuat segala macam xperiment. Oleh yang demikian keadaan dalam peti sejuk pun agak kurang teratur, biasa lah Mat memang menggunakan sepenuhnya ruang dalam peti sejuk....









Gambar diatas ni pulak peti sejuk yang berada dirumah sebelah dan tempat mat simpan barang baking yang mudah rosak kalau dibiarkan lama di luar, macam butter, tepung, kekacang dan sebagainya. Ianya lebih bersifat tempat penyimpanan barang2...

Gambar2 "harta karun" tersebut adalah cabaran "TAG" yang diberi oleh "S_Shamen" (nama dia Fidah, Shamen tu nama abah diaa..) dan juga 'Kak Combi" (tak kenal ke kak combi?...dia tu cun u, gambaq lepas nikah tak jauh beza dengan sekarang, maintain pipi teluqq!!)... Harap puas hati lah yeaa. Jadi setakat sini jelah tag tu, mat tak "tembak" sesapa lagi....

11 comments:

echah_syed said...

many thanks mat...

combi dah ckp ni la rupa es box chef..padat sarat perut dia mcm2 adoo :p

mmg betol laa hg rajin masak dan mmg terer tahap superman..:D

caiyolaa mat!

~ eno pun ade..nak buat apam ker tu??

cikgu panji said...

Confirm hari2 tuannya masak kalau peti ais penuh mcm ni.Kita masak tiap minggu, bukan tiap hari.hehehe

Shafidah Shamen said...

aku terpegun!!! mcm2 adaaaaaaaaaa..

zaitgha said...

if only my esbox is this neat Mat, i would be very happy he he

KakYu said...

mat fridge tu mmg bersih gitu ek...apsal kakyu nye tak neat camtu...mmg design fridge kot camtu.... (kakyu nye kena korek dulu br jumpa brg....)

yasmin said...

Mat, tepung and colouring pun simpan dlm fridge..bagus betul la ye.

PINATBATE said...

Very kemas dan tersusun jer barang-barang dalam peti ais bang Mat ni...tabik toing toing lah...

||syazwaniadnan|| said...

wahh3, nii kalah esbox org pompuannn!! caiyaaalah CMG!!

(mau menyorok lam esbox sampai beku!! kih3 )

Mat Gebu said...

kak combi...
hehehe..harap2 kak combi puas hati yeaa..actually kan, mat segan tau tag mcm ni..tapi demi kak combi...tak pe, semuaa boleh!!

Cikgu Panji...
Memang hari2 kena masak, tapi kalau tak masak, tgn rasa mcm gatal2..

S-Shamen...
Hahaha, fidah mcm tesco ko peti sejuk aku, itu kalau belum kemas lagi berserabut...

Datin Zai...
Ala biasa2 jee, datin time nak masuk blog, i kemas laaa...hehehe

Kak Yu...
Mat pun ada yg kena korek2, kalau tak, tak kan boleh terjadi kek cekelet yg bersalut cream tuu...

Yasmin...
Yep, mmg semua mat simpan dalam peti sejuk, sebab stok berlebih, takut tepung tu ada bubuk..

Pinatbate...
Jgn tabik....sebab kalau tgk time tak kemas, boleh pingsan 3 hari 3 malam woooo!!

Syazawaniadnan...
Ahaks...mmg kalah pompuam, ada tu nangisss meraung2 u tgk esbox i..hahahaha...

MamaFaMi said...

Mat, fridge Mat memang sentiasa ropa cam ni ke? Kalau mama kan... fridge mama lawa bila time nak ambil gambar je. Lepas tu... bersepahlah balik.. ahakss...

Mat Gebu said...

mamafami....
Laaa, kita serupa laaaa mama...ahakss, kalau belum kemas kini kan, nak bernafas pun tak bley peti sejuk tuu.....ahakss...

Disclaimer

Dunia masakan memang unik. Dari bahan-bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa.. Itulah keajaibannya... Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya....

AMARAN KERAS!!!!
DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK... HAKCIPTA TERPELIHARA.