January 2008 - Dapur Tanpa Sempadan...

Thursday, January 31, 2008

KUIH PAU

6:12 PM 8
Hari ni merupakan hari "malas" bagi ah mat Gebu....malas nak tulis, malas nak komen, malas nak merayau2 dan malas nak marah2.....T...
Read More

Wednesday, January 30, 2008

BASIL PRAWN

12:06 PM 4
Udang goreng daun selasih, lebih kepada nuansa negara gajah putih, Thailand. Enak dimakan bersama2 nasi hangat dan ulam - ulaman segar...Mud...
Read More

Tuesday, January 29, 2008

KEK UBI KAYU

2:15 PM 8
Kek Ubi Kayu..resipi dari "AlongRoz" dari MyResipi, kebetulan mat ada bekukan ubi parut lebihan buat kuih bingka ubi dulu. Rasa d...
Read More

Monday, January 28, 2008

Sunday, January 27, 2008

PRETZEL

4:10 PM 7
Resipi asal dari Alma @ MyResipi , tapi mat beriya2 nak cuba bila tengok shamen buat...macam geramm pulak. Tapi teknik membentuk tu pada mu...
Read More

Friday, January 25, 2008

SPONGY CAKE

3:45 PM 7
Spongy Cake ni mat buat semalam, nak masukkan dalam blog punya lah seksa, server slow sangat, tapi hari ni ok pulak dah. Resipi mat dapat da...
Read More

MEE BAKSO

12:39 AM 3
Sepatutnya petang tadi letak n3 ni, tapi 2 - 3 hari kebelakangan server internet slow sangat...ishh gerammmm, macam siput!!!....Petang tadi ...
Read More

Thursday, January 24, 2008

Wednesday, January 23, 2008

Tuesday, January 22, 2008

Monday, January 21, 2008

NASI LEMAK 2...

7:56 PM 0
Jom makan nasi lemak....walau pun seramm, makan lah sikit...buat syarat..hehehe....khas untuk bonda mat berbuka puasa tadi... Bahan Nasi Lem...
Read More

Sunday, January 20, 2008

Saturday, January 19, 2008

OAT PRAWNS

11:15 AM 6
Sedap, lemak, rangup dan lembut.....mat saja buat sebab bosan laa hari ni, cucaca mendung, hujan dan kebetulan anak2 buah tinggal sini, jadi...
Read More

Friday, January 18, 2008

ROTI KENTANG

4:31 PM 4
Dah petang ni..Jom makan roti kentang dengan air kopi halia....teh beng pun ada jugak, nak susu, boleh tambah!!....Jemput makan. Hari tu Kak...
Read More

Thursday, January 17, 2008

Wednesday, January 16, 2008

Monday, January 14, 2008

Saturday, January 12, 2008

Friday, January 11, 2008

SHORTBREAD

7:04 PM 1
Selamat petang semua...hari ni tak de lah masak yang gempar macam bom nak meletup, cuma sempat buat shortbread saja... Resipi asal dari buku...
Read More

Thursday, January 10, 2008

MEE HAILAM

8:15 PM 0
Mee hailan yang mudah dan ringkas untuk berbuka puasa sempena Maal Hijrah 1429.....Salam Maal Hijrah untuk semua..... Bahan-Bahannya:-) 1 ke...
Read More

FISH HEAD CURRY

11:12 AM 2
Fish head curry atau kari kepala ikan....sedap leerr, kalau ada roti paun atau roti canai/prata pun sedap dimakan bersama kari ni....Kanak2 ...
Read More

ROJAK ASMA JB

1:13 AM 0
Kalau kat Negeri Johor ni, rojak asma memang lah popular, kira rojak negeri Johor leer gamaknya........ Resipi ni mat dah dapat lama dan dar...
Read More

KUEH KASWI

1:12 AM 1
Kueh Kaswi yang sedap, tak terlalu manis, dan ada rasa asli yang tersendiri. Resipi dari Blog Rozzan. .kalau sudi bolehlah mencuba dan kelap...
Read More

Peringatan

AMARAN KERAS!!!!

DILARANG MELAKUKAN PENGAMBILAN SEBARANG MATERIAL TERUTAMA "GAMBAR" DARI BLOG INI TANPA IZIN DARI PEMILIK. HAKCIPTA TERPELIHARA.